Sitna plava riba koja bi se barem jednom tjedno trebala naći na tanjuru svakog domaćinstva je srdela. U njezinom pripremanju brojne obeshrabruje čišćenje, a posebice filetiranje. Kako postupak izvlačenja kosti iz ribe može biti brz pokazali su članovi žirija Celebrity MasterChefa, Dino Galvagno i Andrej Barbieri
Celebrity MasterChef svakog nam tjedna donosi nove recepte koje predstavljaju poznata lica s hrvatske javne scene. No osim novih okusa uz pomoć stručnog žirija sami sudionici showa kao i gledatelji imaju priliku savladati brojne tajne kulinarstva. Jedna od njih iako malena brojnima će osigurati brže i lakše snalaženje u jelima s ribom.
>>Pametni recept za pečenje: Trik uz koji će svaka riba ostati sočna
Plavu ljepoticu, srdelu zbog male veličine brojni izbjegavaju filetrirati, oni koji to i čine obično posežu za sporim i nespretnim odvajanjem nožem površinskog mesnatog dijela. No kako najbrže filetirati srdelu bez ostataka mesa na kosti pokazali su veliki majstori kuhinje Dino Galvagno i Andrej Barbieri.
1. Srdeli kosim položajem noža odstranite glavu i izvucite utrobu.
2. Nožem blago zarežite duž kosti i prstima odvojite kost od mesa.
3. Središnju kost nježno vucite od vrha prema repu i pri samom dnu prekinite spojnicu s repom.
Male tajne kuhinje velikih majstora, kao i mnoštvo ukusnih i originalnih recepata potražite na Celebrity MasterChefu.