U velikoj konkurenciji slastica koje su oduševili sve one koji su ovaj tjedan u zagrebačkom parku Zrinjevac posjetili Festivala slastica 'Slatki gušti', izdvojila se božanstvena torta s pistacijom, karamelom i narančom. Mi vam ekskluzivno donosimo recept te vas pozivamo da dođete na festival u subotu kada vam Zadovoljna.hr priprema slatko iznenađenje
Biskvit
3 jaja
150 g šećera
150 g brašna
10 g pistacija
Korica limuna
Vanilin krema
5 žutanjaka
500 ml mlijeka
200 g šećera
150 g oštrog brašna
200 g maslaca
Vanilin šećer
Krema od pistacija
100 g paste od pistacija
100 g bijele čokolade
200 ml vrhnja za šlag
Bijela čokolada s karamelom
100 g šećera
50 ml vode
100 g bijele čokolade
50 g maslaca
Karamelizirane naranče
1 naranča
100 g šećera
100 g maslaca
100 ml vodke
2 filetirane naranče
PRIPREMA:
Biskvit
Pjenasto umiješati jaja sa šećerom, umiješati brašno, pistaciju i koricu od limuna. Peći na 170 °C 20 minuta.
Vanilin krema
U kipuće mlijeko umiješati žutanjke, šećer, vanilin šećer i oštro brašno. Prokuhati uz stalno miješanje. U ohlađeno umiksati maslac.
Krema od pistacija
Zakuhati vrhnje za šlag, umiješati bijelu čokoladu da se otopi i pistaciju. Pustiti da se ohladi i hladno umiksati u čvrstu kremu.
Bijela čokolada s karamelom
Šećer i vodu kuhati do zlatno smeđe boje, umiješati maslac i bijelu čokoladu. Izliti na papir za pečenje i oblikovati 2 kruga.
Karamelizirane naranče
Šećer otopiti do zlatno smeđe boje, umiješati maslac, jednu naranču i vodku. Miješati dok se naranča ne raspadne. Ostaviti da se ohladi. U hladno staviti filetirane naranče na sat vremena.
Na biskvit nanijeti pola vanilin kreme, staviti pločicu karamele s bijelom čokoladom i staviti kremu od pistacije. Na to staviti drugu pločicu karamele, a zatim staviti preostalu polovicu vanilin kreme. Na vrh poslagati naranče. U slast!
Na festivalu slastica petak je dan za palačinke!
06. rujna PETAK
CREME DE LA CREPES
17:00h – 18:00h Natjecanje 'Palačinke u 30 sekundi'
18:00h – 19:00h Natjecanje 'Motaj, maži, smaži'
19:00h – 20:00h Natjecanje 'Palačinkometar'