Palačinke svoj status omiljenih slastica drže i zahvaljujući bezbrojnim vrstama punjenja koji ovaj prepečeni sloj tijesta pretvaraju u najfiniji kolač. Donosimo recept za nadjev od lješnjaka i grožđica, bez šećera koji može konkurirati i obožavanoj Nutelli
Sastojci:
- 180g lješnjaka (tostiranih)
- 100ml mlijeka
- 40 g maslaca
- šaka grožđica (po želji)
- malo čokolade za kuhanje
Priprema:
1. Grožđice prelijte toplom vodom i ostavite oko pola sata da omekšaju.
2. Lješnjake stavite u kalup za tortu i pecite u pećnici 10 minuta na 180 stupnjeva.
3. Potom ih istresite na kuhinjsku krpu, presavinite je i rolajte lješnjake preko krpe da im se skinu ljuske.
4. Oguljene i tostirane lješnjake sameljite, pa ih prelijte kipućim mlijekom i dodajte maslac te sve izmiješajte.
5. Omekšale grožđice sameljite u multipraktiku i dodajte ih u lješnjake prelivene mlijekom
6. Sve dobro izmiješajte i vaš naj nadjev za palačinke je gotov.
7. Zarolane i punjene palačinke prelijte s malo otopljene čokolade za kuhanje.
Želite li isprobati najmekše palačinke isprobajte ovaj recept:
>> Recept za najfinije mekane palačinke