Celulit je vječna boljka žena. I dok istraživanja pokazuju kako ga muškarci na nježnijem spolu gotovo i ne primjećuju, žene od njega imaju noćne more. U našoj rubrici In je biti zadovoljna ovog četvrtka vam donosimo savjete stručnjaka koji će vam pomoći da ljeto provedete nasmiješene pa čak i ukoliko na godišnji odete s malo celulita!

Prve naznake celulita na pojedinim se zonama mogu uočiti već u pubertetu kad naše tijelo prolazi kroz prve hormonalne promjene, a nažalost, moramo se pomiriti s činjenicom da se celulita nikada u potpunosti ne možemo rješiti.

>> Ulja koja nikako ne smijemo koristiti na plaži

>> In je biti zadovoljna: Otkrivamo vam kako vratiti eleganciju i lijepo držanje

Drugim riječima, on uvijek ostane u organizmu. Znači možemo poboljšati samo stanje tkiva i kože. Kada se poprave elastin i kolagen znači da je koža zategnutija te da celulit nije vidljiv na prvi pogled odnosno vidi se tek kad se stisne tkivo.

Jeste li znali?
Američki časopis 'Science' objavio je zanimljive rezultate istraživanja posvećenog celulitu.

Možda nam se na prvi pogled narančina kora ne čini vrijedna okupljanja znanstvenika, no njihovi zaključci govore da je celulit itetako interesantan predmet proučavanja i van ženske kupaonice.

Tvrde kako masne stanice koje stvaraju celulit tijelo također opskrbljuju nezasićenim masnim kiselinama bitnima za pravilan rad mozga. One naime pomažu u učvršćivanju sive moždane tvari.

Osim toga utvrđeno je da celulit blagotvorno djeluje na razvoj ženske seksualnosti, što znači da garantira i zdravo potomstvo.

Celulit nemilosrdno napada žene zbog vrlo nježne strukture njezinog potkožnog vezivnog tkiva i zahvaća puno veća područja, ponekad gotovo cijelo tijelo. Iako ne možemo govoriti o bolesti, neestetski izgled tijela 'zaraženog' celulitom utječe i na psihičku stabilnost žene.