Koliko vremena dnevno provedete provjeravajući sadržaj na svom mobitelu i posredno preko njega na internetu? Nismo ni svjesni koliko to zapravo utječe na naše živote, a stručnjaci upozoravaju da smo zbog toga zanemarili osnovnu ljudsku interakciju ‘licem u lice’


Nova istraživanja pokazala su da u prosjeku najmanje 100 puta dnevno pogledamo na mobitel i zbog toga najmanje 25 dana godišnje provedemo ‘na njemu’.

Nekima je mobitel nužan alat za posao dok drugi zahvaljujući nemu bježe u online svijet i isključuju se od realnosti.

Nekima je mobitel nužan alat za posao dok drugi zahvaljujući nemu bježe u online svijet i isključuju se od realnosti. Stručnjaci upozoravaju kako smo pravi kontakt s ljudima sveli na minimum i zapostavili ga na račun ‘online’ kontakta.

Zbog toga se često osjećamo prazno i izgubljeno jer je dobra stara interakcija ‘licem u lice’ ono što nam je zapravo potrebno da bismo bili ispunjeni. Osmijeh, kontakt očima, držanje za ruku, zagrljaj – sve su to ‘metode’ povezivanja s drugim ljudima.

Iako nam se čini da na vrijeme provedeno na društvenih mrežama zapravo povezuje, stručnjaci kažu da je rezultat zapravo suprotan i da se zbog toga udaljavamo od ljudi.

Savjetuju da barem jedan dan u tjednu isključimo mobitel, ali i kompjuter kako bismo se posvetili ‘pravom’ druženju s ljudima. Na taj način lakše ćemo se opustiti i prekinuti konstantnu povezanost s tehnologijom, mailovima i društvenim mrežama koja nam donosi stres.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju