Za lakše i brže snalaženje u kuhinji nikada nije naodmet naučiti poneki novi trik. Iako smo za većinu uglavnom čuli neki neobični trikovi mnogima su još uvijek tajna. Efikasni, brzi i prirodni uštedjet će vrijeme, spasiti ručak, očuvati svježinu namirnica

1. Kako bi produžili rok trajanja mlijeku u otvoreni tetrapak stavite malo soli.

2. Vodom bogatom nutrijentima zalijte biljke. Naime, voda u kojoj ste kuhali krumpire ili tjesteninu bogata je nutrijentima. Stoga umjesto da je bacite radije pričekajte da se ohladi i potom zalijte biljke. 

3. Svježinu salate može spasiti papirnati ručnik. Naime, salatu umotanu u papirnati ubrus stavite u hladanjak i na taj način ćete duže sačuvati svježinu.

Brzim i efikasnim trikovima u kuhinji spasit ćete presoljenu juhu, očuvati svježinu salate pa čak i jestivom učiniti zagorenu rižu

4. Spas za presoljenu juhu je u krumpiru. Ukoliko ste zabunom presolili juhu dodajte u nju kuhani krumpir koji će pokupiti višak soli.

5. I plastične zdjele mogu biti mirisne. Kako biste sačuvali svježi miris plastičnih zdjela prije pohrane u hladnjak u njih stavite malo soli.

6. I za zagorenu rižu postoji spas. Na vrh riže stavite komad bijelog kruha i pustite da odstoji 10 do 15 minuta. Kruh bi trebao pokupiti zagorjeli okus.

7. Kako bi sačuvali svježinu kruha, u vrećicu stavite komadić svježeg celera.

8.  Čista koža uz malo octa i rajčice. Kožu obojanu svježe oguljenim voćem ili povrćem nabolje je očistiti s malo octa ili oguljenom rajčicom.

9. Bananu nikada ne stavljajte pored ostalog voća u zdjelu. Naime, banana otpušta plinove koji uzrokuju brže sazrijevanje ostalog voće.

10. Kuhalo za vodu u kojem se nakupio kamenac  očistiti bijelim octom. U kuhalo ulijte octa i vode u omjeru pola pola te uključite da prokuha. Mješavina octa i vode trebala bi razbiti kamenac.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju