Kada krene potraga za savršenom vjenčanicom svaki izvor inspiracije je dobar, a svijet koji je ponudio čitav niz vjenčanih haljina za pamćenje je onaj filmski.

Galerija Filmske vjenčanice - 5 Audrey Hepburn - Funny Face (1957) Sarah Jessica Parker - Seks i grad (2008.) +7 Kimberly Williams - Mladenkin otac (1991.)

Carrie Bradshaw u raskošnoj vjenčanici Vivienne Westwood prizor je koji je nemoguće zaboraviti, a ova ikonska filmska vjenčanica toliko je upečatljiva da vjerojatno nije promaknula ni onima koji film nikada nisu pogledali.

Sarah Jessica Parker - Seks i grad (2008.) Sarah Jessica Parker - Seks i grad (2008.) (Foto: Guliver Image)

Puno prije Carrie Bradshaw na filmskom platnu u vjenčanici se pojavila Jo Stockton (Audrey Hepburn) i oduševila sve koji su gledali film Funny Face (Smiješno lice). Iako se radi o više od 50 godina starom filmu sigurni smo da i danas postoje mladenke koje bi na svoj veliki dan zablistale u jednoj takvoj haljini.

Prvi ples mladenaca Potvrdilo više od 5000 osoba: Pjesma za prvi ples koja "donosi sreću u braku"

U našoj galeriji, uz Carrie i Jo, izdvojili smo još osam filmskih mladenki, odnosno vjenčanica koje vam mogu poslužiti kao inspiracija za vaš veliki dan, a u kojima bi i danas mnoge žene rado prošetale do oltara.

Blake Lively - Bezvremenska Adaline (2015.) Blake Lively - Bezvremenska Adaline (2015.) (Foto: Profimedia)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju