Iza nas je još jedan Pariški tjedan visoke mode na kojoj su neke od najpoznatijih svjetskih modnih kuća predstavile svoje kolekcije za proljeće/ljeto 2019. godine.

Galerija Zuhari Murad, proljeće/ljeto 2019. Dior, proljeće/ljeto 2019. Ralph & Russo, proljeće/ljeto 2019. +7 Armani, proljeće/ljeto 2019.

Iako su ponekad haute couture kreacije (ne)zasluženo na glasu kao “nenosive” s obzirom na to da ih često odlikuju nekonvencionalni krojevi i materijali, modne kuće u haute couture kolekcijama redovito predstavljaju i modele koji baš poput prêt-à-porter kreacija odmah s piste mogu u ormare.

Jean Paul Gaultier, proljeće/ljeto 2019. Jean Paul Gaultier, proljeće/ljeto 2019. (Foto: Guliver/CoverImages)

Ta mala remek-djela, gotovo u potpunosti ručno rađena od najfinijih materijala, uglavnom viđamo na glamuroznim događanjima poput raznih dodjela nagrada.

Tako ćemo neke od haljina prikazanih na netom završenom Pariškom tjednu mode sigurno primijetiti na oskarovskom crvenom tepihu 25.veljače. Međutim, voljeli bismo ih vidjeti i u svom ormaru. U iščekivanju dobitka na lutriji koji bi nam pomogao da ostvarimo ovaj san, razgledali smo prikazane kolekcije i odabrali 10 haljina u kojima bi se svaka žena osjećala poput holivudske dive.

Najljepša je haljina modne kuće...

glasova:


Zuhari Murad, proljeće/ljeto 2019. Zuhair Murad, proljeće/ljeto 2019. (Foto: AFP)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju