Scarlett Johansson danas će ispuhati 37 svjećica na rođendanskoj torti. Slavna američka glumica rođena je 22. studenog 1984. godine u New Yorku. Njezina majka Melanie je producentica iz New Yorka, a otac Karsten Olaf Johansson arhitekt iz Copenhagena.

Galerija Najljepša izdanja Scarlett Johansson - 1 Najljepša izdanja Scarlett Johansson - 2 Najljepša izdanja Scarlett Johansson - 3 +6 Najljepša izdanja Scarlett Johansson - 4

Scarlett je od ranog djetinjstva pokazivala interes za glumu. Obožavala je film Meet Me in St. Louis i žarko je željela biti poput njegove glavne zvijezde Judy Garland.

Imala je samo sedam godina kada je jedan agent potpisao ugovor s njezinim bratom umjestom njom što ju je jako pogodilo, ali nije odustala od nauma da postane glumica.

Upisala se na Kazališni institut Lee Strasberg i tamo učila glumu, a svoju prvu kazališnu ulogu odradila je na Broadwayju u predstavi Sophistry s Ethanom Hawkeom u kojoj je imala samo dvije rečenice.

Najljepša izdanja Scarlett Johansson - 3 Scarlett na Zlatnim globusima sa suprugom Colinom Jostom (Foto: Guliver Image/Profimedia)

Korak po korak, počela je dobivati i manje filmske uloge, a ona presudna bila je uloga u filmu Roberta Redforda Šaptać konjima iz 1998. godine.

Uloga u filmu Izgubljeni u prijevodu koji je snimila 2003. godine pretvorila ju je u globalnu zvijezdu i službeno označila kraj njezinog prijelaza iz teen uloga u one odrasle.

Najljepša izdanja Scarlett Johansson - 8 Scarlett Johansson na dodjeli Golden Globes nagrada 2011. godine (Foto: Guliver Image/Profimedia)

Dosad je dva puta nominirana za Oscara, a obje nominacije osvojila je 2020. godine, jednu za najbolju glavnu žensku ulogu u filmu Marriage Story i drugu za najbolju sporednu žensku ulogu u filmu Jojo Rabitt.

Na glasu je i kao jedna od najljepših glumica svih vremena, a tu titulu opravda prilikom svakog izlaska na crveni tepih. Zavirite u našu galeriju i pogledajte neka od najljepših izdanja Scarlett Johansson.

Najljepša izdanja Scarlett Johansson - 7 Scarlett na dodjeli Emmyja (Foto: Guliver Image/Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju