Scarlett Johansson danas će ispuhati 38 svjećica na rođendanskoj torti. Slavna američka glumica rođena je 22. studenog 1984. godine u New Yorku. Njezina majka Melanie producentica je iz New Yorka, a otac Karsten Olaf Johansson arhitekt iz Kopenhagena.

Galerija Najljepša izdanja Scarlett Johansson Najljepša izdanja Scarlett Johansson Najljepša izdanja Scarlett Johansson +6 Najljepša izdanja Scarlett Johansson

Scarlett je od ranog djetinjstva pokazivala interes za glumu. Obožavala je film Meet Me in St. Louis i žarko je željela biti poput njegove glavne zvijezde Judy Garland.

Imala je samo sedam godina kada je jedan agent potpisao ugovor s njezinim bratom umjesto s njom, što ju je jako pogodilo, ali nije odustala od nauma da postane glumica.

Upisala se na Kazališni institut Lee Strasberg i tamo učila glumu, a svoju prvu kazališnu ulogu odradila je na Broadwayu u predstavi Sophistry s Ethanom Hawkeom, u kojoj je imala samo dvije rečenice.

Najljepša izdanja Scarlett Johansson Scarlett na Zlatnim globusima sa suprugom Colinom Jostom (Foto: Guliver Image/Profimedia)

Korak po korak, počela je dobivati i manje filmske uloge, a ona presudna bila je uloga u filmu Roberta Redforda Šaptač konjima iz 1998. godine.

Uloga u filmu Izgubljeni u prijevodu, koji je snimila 2003. godine, pretvorila ju je u globalnu zvijezdu i službeno označila kraj njezina prijelaza iz teen uloga u one odrasle.

Najljepša izdanja Scarlett Johansson Scarlett Johansson na dodjeli Golden Globes nagrada 2011. godine (Foto: Guliver Image/Profimedia)

Dosad je dva puta nominirana za Oscara, a obje nominacije osvojila je 2020. godine, jednu za najbolju glavnu žensku ulogu u filmu Marriage Story i drugu za najbolju sporednu žensku ulogu u filmu Jojo Rabitt.

 

Na glasu je i kao jedna od najljepših glumica svih vremena, a tu titulu opravda prilikom svakog izlaska na crveni tepih. Zavirite u našu galeriju i pogledajte neka od njezinih najljepših izdanja Tako dobre! Scarlett Johansson u štiklama zbog kojih i mini haljina ostaje u sjeni Scarlett Johansson u vrtoglavo visokim cipelama - 4 Scarlett Johansson na premijeri filma Pjevajte s nama 2 Scarlett Johansson u vrtoglavo visokim potpeticama +1 Scarlett Johansson u vrtoglavo visokim cipelama - 3 .

Najljepša izdanja Scarlett Johansson Scarlett na dodjeli Emmyja (Foto: Guliver Image/Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju