Odjeća ne čini čovjeka, ali može biti od itekako velike pomoći u određenim situacijama. Upravo je jedna od takvih situacija i fotografiranje. Stoga donosimo deset odjevnih komada koji uvijek dobro ispadnu na fotografijama

1. Uži džemper
Komotniji komad odjeće poput oversized džempera uvijek je dobra ideja, osim onda kada je riječ o fotografiranju. Za tu priliku uži džemper ili dolčevita, odnosno onaj komad koji prati oblik tijela i koji laska vašoj figuri bolja je opcija jer vas neće vizualno proširiti.

2. Hlače sa širokim nogavicama
Ovakve hlače na fotografijama pružaju iluziju duljih i mršavijih nogu. Odlično idu uz uži džemper te će vas ta kombinacija učiniti vitkijima.

3. Midisuknja

Džemper ili dolčevita koji prate oblik tijela bolje su opcije prilikom fotografiranja od 'oversized' komada

Midisuknja nepogrešiv je izbor jer jednako dobro pristaje svakome te je prikladna za svaku prigodu. Također, vizualno sužuje struk te izdužuje figuru tijela i zato je vrlo fotogeničan komad odjeće.

4. Sandale boje kože s tankim remenčićima
Riječ je o jednom od najpopularnijih modela štikli. Nude sandale s dva tanka remenčića izdužuju noge, ispravljaju držanje te pristaju uz svaku odjevnu kombinaciju. Ove štikle posebno obožavaju nositi slavne dame, primjerice Blake Lively.

5. Košulja
Baš kao što nude sandale izdužuju noge, tako košulja vizualno izdužuje vrat. Sve što trebate napraviti jest otkopčati jedan ili dva gumba kako biste postigli ležerniji izgled.

6. Upečatljive naušnice
Naušnice koje se ističu vrlo su fotogenične jer uokviruju lice i prikupljaju svjetlost. To je od velike pomoći jer pomaže pri osvjetljavanju cjelokupnog izgleda i tena.

7. Haljine i majice koje otkrivaju ramena

Hlače visokog struka i majica koja se uvuče u njih čine jednostavnu, ali vrlo fotogeničnu kombinaciju

Ovakvi komadi vrlo su laskavi i fotogenični jer stavljaju naglasak na ramena i ključne kosti, dok pokrivaju gornji dio ruku, točnije onaj dio koji je najširi.

8. Hlače i majica koja se uvuče u njih
Jednostavna kombinacija koja uvijek dobro izgleda. Džemper ili košulju uvucite u hlače ili traperice visokog struka. Ne morate u potpunosti, već je dovoljno samo na prednjem dijelu hlača uvući majicu kako biste naglasili struk.

9. Strukturiran blejzer
Ramena naglašena na pravi način mogu čitavu figuru učiniti vitkijom. Tu je od velike pomoći dobro strukturirani blejzer koji vam odlično pristaje jer će on biti taj koji će taktički sakriti sve ona "lošija" mjesta.

10. Raskopčan kaput
Kao i blejzer, kaput je odličan komad koji će uokviriti vašu figuru. On neka ostane raskopčan prilikom fotografiranja, a ostatak odjevne kombinacije neka bude minimalistički i neka naglašava vašu figuru.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju