Prije točno 30 godina, u kolovozu 1991. godine, na vrhu box office liste smjestio se film "Terminator 2: Sudnji dan". Iako je ta filmska franšiza zacementirala Schwarzeneggerov status najveće akcijske zvijezde, prava zvijezda filma bio je lik koji je utjelovila Linda Hamilton.

Galerija

Nezaboravna Sarah Connor prvi put se pojavila na velikom ekranu u filmu "Terminator" iz 1984. godine. Upoznali smo je kao preplašenu ženu u bijegu od kiborga, ali u nastavku je Sarah postala prava nemilosrdna lavica koja će učiniti sve kako bi zaštitila svoga sina Johna, uništila Skynet i spriječila katastrofu.

Sarah je promijenila način na koji se stvaraju ženski likovi u kinematografiji. Ona nije bila jednodimenzionalan lik i pasivni promatrač situacije. Preuzimala je stvar u svoje ruke i snagom nadmašila sve muškarce u svojoj blizini.

Nakon što je izašao drugi film, puno se pričalo o tome kako izgledam. Međutim, ja sam htjela da fokus bude na drugim stvarima, toliko je toga što sam morala napraviti za tu ulogu. Snaga i građa tijela bile su u prvom planu na globalnoj razini i tada sam shvatila da će se o tom liku dugo pričati, priznala je Linda.

Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton i Edward Furlong
Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton i Edward Furlong (Foto: Guliver Image)

Liku koji joj je obilježio karijeru opet se vratila 2019. godine u šestom dijelu franšize nazvanom "Terminator: Mračna sudbina".

Godinu dana prije nego što smo počeli snimati, krenula sam u pripreme tijelom, umom i duhom jače i dublje nego ikad. Nisam puno glumila pa sam imala taj luksuz da godinu dana treniram i tijelo i um. Dok sam šetala sa svojim psom, planirala sam kakav će hod imati Sarah i u sebi tražila sva mjesta najdublje tuge, žaljenja i krivnje koju bi osjećala majka koja nije uspjela zaštititi svog sina. Morala sam emotivno shvatiti Saru prije nego što se pojavim na setu.

Saru Connor utjelovila je Linda Hamilton
Saru Connor utjelovila je Linda Hamilton (Foto: Guliver Image)

Prvi dan snimanja bio je grozan. Ruke su mi drhtale dok smo snimali scenu pucanja iz pištolja. Pomislila sam: ‘Što se događa? Ovo nije Sarah Connor.’ Nakon nekoliko tjedana ponovo sam se osjećala kao ona. Kada sam prvi put odjenula kostim za testiranje kamere i izašla pred ljude, čula sam ljude kako šapću s uzbuđenjem: ‘O moj Bože, vratila se!’, ispričala je Linda.

Zavirite u našu galeriju i pogledajte koje još ženske likove pamtimo kao najveće akcijske heroine.

Ellen Ripley (Sigourney Weaver)
Ellen Ripley (Alien) (Foto: Guliver Image)