Dobitak Oscara za mnoge je filmske djelatnike kruna karijere. Ne čudi stoga što je taj trenutak obojen iskrenim priznanjima koje nadahnjuju, izazivaju smijeh i suze. Prisjetili smo se deset najupečatljivijih izjava koje će se pamtiti zauvijek


1. Ja sam samo djevojka koja je živjela u prikolici i imala san. Nikad nisam mislila da će se ovo dogoditi, Hillary Swank kad je prihvaćala (drugi) Oscar za najbolju glumicu za film "Djevojka od milijun dolara" 2004.


2. Ovaj je trenutak veći od mene. On je posvećen svakoj anonimnoj ženi crne boje kože koja sada ima šansu jer su joj večeras otvorena vrata, Halle Berry nakon što je postala prva crnkinja koja je osvojila  Oscara za najbolju glumicu 2002. godine za film "Monster's Ball".

3. Ja, um... imam televiziju, pa ću provesti neko vrijeme ovdje i reći vam neke stvari. (Dirigentu orkestra) A vi gospodine, radite odličan posao, ali ste prebrzi s tim dirigentskim štapićem. Sjednite, jer ja možda više nikad neću biti na ovoj pozornici, Julia Roberts Oscar za najbolju glumica u filmu "Erin Brokovich" iz 2000.

4. Jesam li ovo zaista zaslužila, ili sam vas samo umorila? Sandra Bullock, Oscar za najbolju glumicu za film "Priča o prvaku" iz 2010.

5. Ovo je večer kada žalim što ne pijem i ne pušim, Grace Kelly, nakon osvojenog Oscara za najbolju glumicu za film "The County Girl" iz 1955.

6. Nikad ne odustajte. I nikad, ni pod kojim okolnostima nemojte se suočiti sa činjenicama, Ruth Gordon, Oscar za najbolju sporednu glumicu za film "Rosemaryna beba" iz 1969. godine.

7. Znati da nikad nisi ni pokušao – to je jedina smrt, Marie Dressler, Oscar za najbolju glumicu za film "Min i Bill" iz 1930. godine.

8. Ako si napravio grešku, uvijek postoji još jedna šansa. Možeš iskoristiti drugu priliku kad god to odlučiš, jer neuspjeh nije trenutak kad padneš, već onda se ne želiš ustati se, Mary Pickford, Oscar za najbolju glumicu za "Coquette" iz 1929.

9. Najbolje je da doživite neuspjeh rano u životu. On budi Feniksa u vama i tjera vas da se izdignete iz pepela, Anne Baxter, Oscar za najbolju sporednu glumicu 1947. godine za film "The Razor's Edge".

10. Kakvo uzbuđenje! Znaš da si ušao na novo područje kada shvatiš da tvoja haljina i cipele koštaju više od tvojeg filma, Jessica Yu prilikom prihvaćanja nagrade za najbolji kratki dokumentarni film "Breathing Lessons: The Life and Work of Mark O'Brien" iz 1997.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju