Crveni tepih uoči 90. dodjele filmskih nagrada Oscar obilovao je haljinama neutralnih nijansi koje su suptilno naglašavale ženske siluete. Upravo zato na popisu najljepših našle su se uglavnom one koje su odstupale od tog normativa te privlačile pažnju neobičnim krojevima, tkaninama i bojama

Galerija Najljepše haljine na Oscarima 2018. - 3 Najljepše haljine na Oscarima 2018. - 6 Najljepše haljine na Oscarima 2018. - 4 +7 Lupita Nyong'o u Versaceu
Slavna glumica Taraji P. Henson na ovogodišnjem Oscaru učinila je ono što većini holivudskih žena ne bi nikad palo na pamet – odluku o dolasku na dodjelu prestižnih nagrada donijela je tek prije nekoliko dana jer je željela podržati svoju dobru prijateljicu Mary J. Blige koja je bila nominirana u kategoriji najbolje sporedne glumice i kao autorica najbolje orginalne pjesme.

Sukladno tome, haljinu je morala pronaći u svega dva dana, što je u Hollywoodu nezamisliv potez. Najljepše haljine na Oscarima 2018. - 2 Taraji P. Henson u Veri Wang (Foto: Getty Images) No zahvaljujući svojem stilistu Jasonu Boldenu i prijateljstvu s legendarnom dizajnericom Verom Wang uspjela se dočepati crne prozirne haljine s visokim prorezom na bedrima, koja se na kraju našla na popisu najdojmljivijih s ovogodišnjih Oscara.



Ostale dame pronašle su svoje favorite s kojima će zablistati u najvažnijoj filmskoj noći u godini tjednima prije same dodjele.

Zavirite u našu fotogaleriju i otkrijte tko se sve našao na popisu najbolje odjevenih dama te čije su kreacije nosile, a dobitnike pogledajte na linku Najljepše haljine na Oscarima 2018. - 8 Allison Williams u Armani Priveu (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju