Turkinje su poznate po svojoj osebujnoj ljepoti, što je vidljivo i u popularnim turskim serijama te filmovima. Znate li koje su najljepše? Odabrali smo deset slavnih dama iz Turske koje oduzimaju dah svojom pojavom na malim i velikim ekranima


Zanimljiv spoj slavenskih, bliskoistočnih i azijskih crta lica čine Turkinje među najljepšim ženama svijeta. U to se možemo uvjeriti i na malim ekranima na kojima se prikazuju turske serije.

Tuba Büyüküstün
je jedna od najpoznatijih turskih glumica današnjice, a proslavila se ulogom Asi u istoimenoj seriji. Ova majka dvoje djece studirala je scenografiju i kostimografiju prije nego što se počela baviti glumom.

Burcu Biricik je 2006. godine ponijela titulu najljepše žene Mediterana. Iako je ova 28 godina stara ljepotica završila arheologiju na sveučilištu Ege, danas se pretežno bavi glumom i manekenstvom. Najpoznatija je po ulozi u televizijskoj seriji "Pjesma života".

Domaćoj publici poznata je i 35 godina stara Bergüzar Korel koja je na snimanju serije "1001 noć", upoznala i svojeg supruga – glumca Halita Ergenca. Ova Turkinja obožava igrati odbojku u slobodno vrijeme, te tako održava svoju fit figuru.

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte koje su sve turske glumice našle na top ljestvici 10 najljepših.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju