Lak za kosu je koristan saveznik u friziranju, ali upotrijebiti ga možete i na mnoge druge načine u domu. Otkrijte kako možete iskoristiti lak za nokte, uštedjeti vrijeme i novac

1. Produljuje trajanje božićnog vijenca
Vijenci od svježih grančica jelke počinju gubiti svoju svježinu već tjedan dana nakon kupnje. Da biste im produljili trajnost, poprskajte iglice lakom za kosu.

2. Produljuje svježinu cvijeću
Ljudi koji obožavaju cvijeće žele da im dekorativni buketi potraju što dulje. Malo laka za kosu s unutarnje strane lišća, peteljki i latica pomoći će vam u tom naumu.

Lak za kosu produljuje rok trajanja cvjetnim aranžmanima, božićnim vijencima i najlonkama.

3. Ubrzava sušenje laka za nokte
Nemate vremena čekati da vam se osuši lak za nokte? Pošpricajte ga s lakom za kosu i tako ubrzajte ovaj proces. Lakom za kosu možete fiksirati i make-up od razmazivanja. Isto tako, lakom za kosu možete očistiti mrlju od laka za nokte na drvenim površinama.

4. Čisti mrlje od tinte
Jeste li bili neoprezni s kemijskom olovkom, pa sada imate mrlju od tinte na svojoj odjeći? Ne brinite, poprskajte mrlju sa sprejem za kosu, i tinta će se lakše ukloniti s površine.

5. 'Pomlađuje' zavjese
Ako želite da vam zavjese izgledaju novo, poprskajte nekoliko slojeva laka za losu na njih. Pustite da se osuši jedan sloj, prije nego što ponovo aplicirate sprej.

6. Zaštitit će umjetnička djela

Iz veće udaljenosti aplicirajte malo laka za kosu na umjetnička djela svojih mališana, i tako ih spasite od uništavanja i razmazivanja boje. Ovaj će vam trik najviše koristiti kod crteža s pastelama.

7. Odbija kukce

U hitnim situacijama lak za kosu može poslužiti i kao repelent protiv kukaca.

8. Fiksira ukosnice

Aplicirajte lak za kosu na ukosnicu, pa ih onda stavite u kosu. Lak za kose igrat će ulogu 'fiksatora', a ukosnice vam neće tako često ispadati s glave.

9. Produljuje vijek trajanja najlonki

Aplicirajte lak za kosu na predio prsta novih najlonki i tako produljite njihovu trajnost. Na ovaj način ojačat ćete očice i smanjiti mogućnost da iste popucaju.

10. Sprječava uništavanje čavlića
Jednom kada ste zašarafili čavao, glavu istoga poprskajte lakom za kosu. Na ovaj način stvorit ćete zaštitni sloj koji će čuvati metal od uništavanja u svakodnevnoj uporabi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju