Prije ili kasnije svaka djevojčica odraste i shvati da je mama bila u pravu kad je savjetovala kako treba čistiti, pospremati, kupovati i s kime hodati. Evo koji su prvi pokazatelji da se pretvarate u svoju voljenu majčicu

1. Počeli ste svojoj djeci govoriti stvari poput: 'Baš me briga što nije pošteno' ili 'Zato što ja tako kažem'. Shvatili ste da vam rečenice, koje su vas u djetinjstvu izluđivale, počele imati smisla.

2. Pokušali ste glumiti 'kulericu' oko studentica na stručnom usavršavanju na vašem poslu. Ne znate zašto su vas čudno gledale, pa zar ljudi ne govore više guba?

3. Treba vam mnogo vremena da izađete iz stana. Čak i kad zaključavate ulazna vrata doma pitate se jeste li uistinu isključili peglu iz struje.

4. Ne snalazite se najbolje s novim tehnologijama. Kako se ono isključuje ovaj tablet?

Pouzdani znakovi da se pretvarate u svoje majku: smeta vam buka s radija i nered u domu, a u trgovinu ne idete bez popisa.

5. 'Uzimate k srcu' kad vas prodavači u trgovini ne pozdrave, ili se bezobrazno odnose prema vama.

6. Shvatili ste da su televizijske sapunice kvalitetnije nego što je to prije bio slučaj, a domaći zabavni program uistinu smiješan.

7. Ne odlazite u nabavku namirnica bez pažljivo sastavljenog popisa za trgovinu.

8. Više vas ne zanimaju top ljestvice popularne glazbe i redovito molite prijatelje da smanje jačinu zvuka na radiju.

9. Ne izlazite iz stana bez da ste svaku stvar stavili na svoje mjesto. Previše ste novaca platili te hlače da bi ih nehajno prebacili preko naslona stolice.

10. Shvatili ste da je vaša majka bila u pravu cijelo vrijeme: kratke majice do pupka stvarno su glup izbor po vjetrovitom vremenu, plastične vrećice uvijek dobro dođu u torbi, a 'zločesti dečki' na motorima stvarno će vam slomiti srce.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju