Razlika između muškog i ženskog mozga, komunikacije, načina rješavanja problema ima bezbroj. Izjava da su muškarci su s Marsa, a žene su s Venere definitivno stoji. Kada to shvatimo i prihvatimo na račun očitih razlika možemo se dobro i nasmijati

1. Nadimci

Žene jedna drugu zovu slatkim nadimcima, Ana je Anči, Tonka je Tonkica, prijateljica je često malićka, draga… Muškarce ne možete čuti da se međusobno zovu "slatkastim" skraćenicama, za njih postoji ime, nadimak i eventualno dodatak "stari".

2. Plaćanje računa
Prilikom zajedničkog izlaska muškarci će za račun od 150 kuna svaki na stol spremno izvaditi sto kuna. Niti jedan neće imati ništa sitno i neće čekati ostatak. Žene će pak matematički precizno izračunati s koliko svaka od njih treba sudjelovati u plaćanju računa.

Neke razlike između muškaraca i žena potvrđuju izjavu kako su muškarci s Marsa, a žene s Venere

3. Kupovina
Muškarac je za predmet od 100 kuna koji mu je potreban spreman izdvojiti i 200 kuna. Žene će predmet od 100 kuna platiti u pola cijene i kupit će ga iako joj ne treba, ali je na rasprodaji.

4. Kupaonica
Muškarcu u kupaonici treba 7 predmeta. Ima četkicu i pastu za zube, brijači aparat, šampon, dezodorans, ručnik i parfem. U ženskoj je kupaonici u prosjeku 150 predmeta od kojih muškarci mogu identificirati maksimalno 20.

5. Svađe
Žena ima zadnju riječ u svakoj svađi. Sve što muškarac kaže nakon toga početak je nove svađe.

6. Budućnost
Žena se boji za budućnost dok ne pronađe supruga. Muškarac se ne boji za budućnost sve dok ne pronađe ženu.

7. Brak
Žena se nakon udaje nadaju da će promijeniti svog muškarca, no nikada ga ne promijene. Muškarci se nadaju da se nakon ženidbe njihova draga neće promijeniti, no uvijek se promijeni.

8. Odijevanje
Žene će paziti što odijevaju kada idu u dućan, baciti smeće, kod prijateljice, na kavu… Muškarac će paziti što odijeva kada ide na svadbu ili sahranu.

9. Djeca
Žena zna sve o svojoj djeci. Kada imaju dogovoreno kod zubara, koja im je najomiljenija hrana, koji su im najbolji prijatelji… Muškarci su svjesni da "mali ljudi" žive s njima. Šalu na stranu. Obožavaju svoju djecu, spremni su na zabavu, ludorije i samo tatino vrijeme, no neke stvari samo mame pamte.

10 . Putovanje
Ukoliko se žena izgubi zastati će i upitati za put. Muškarac se "nikada" ne može izgubiti.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju