Zaposlene majke, osobito one s malom djecom, izložene su pritiscima sa svih strana. Kod kuće se brinu o financijama, na poslu se brinu o djeci, a u slobodno vrijeme pokušavaju uravnotežiti potrebe jedne i druge strane

U poslovnom okruženju poželjno je ograničiti razgovore s kolegama na uredske teme. Ako već imate prisniji odnos s osobama u kolektivu i znate neke privatne detalje iz njihova života, pokušajte zatomiti potrebu da drugima krojite sudbinu, život i način razmišljanja. Svakako se suzdržite od komentara poput ova dva koje zaposlene žene nisu zaslužile:

'Nemojte izazivati grižnju savjesti majkama koje su se odlučile vratiti na posao'

1. Zašto imaš djecu ako ih netko drugi odgaja?

Ova izjava implicira da je žena loša majka koja se upustila u majčinstvo bez prethodnog razmišljanja. To što žene s djecom rade ne znači da im nije stalo do djece. Dapače, vjerojatno rade upravo zbog njih, odnosno kako bi im mogle priuštiti više kvalitetnijih stvari. Kažete li ovakvu rečenicu samohranom roditelju, očekujte u najmanju ruku svađu, ako ne i suze. Pročitajte i 12 savjeta za što bezbolniji povratak na posao.

2. Moraš li raditi? Žene bi trebale biti kod kuće sa svojom djecom.

Danas muškarci ostaju na rodiljnom dopustu, a žene odlaze na posao jer imaju veća primanja. Djecu čuvaju tete, ujaci, bake i djedovi. Živimo u modernim vremenima i sve su mogućnosti dopuštene. Nemojte izazivati grižnju savjesti majkama koje su se odlučile vratiti na posao. Da, djeca im užasno nedostaju svake sekunde na poslu. I da – moraju raditi. Zato su se vratile na posao.

Ostale rečenice kojih se trebamo suzdržavati pogledate u našoj fotogaleriji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju