Većinu ljudi hvata panika od blagdanskog šopinga, guranja u trgovinama i beskrajnog čekanja u redu. No, postoje i one osobe koje su tako dobro organizirane da nabave sve potrebne namirnice za blagdanski stol, uređenje doma i darove bez imalo problema i stresa. Evo kako to rade neokrunjene kraljice blagdanske kupovine


1. Početkom prosinca uredile su dom s božićno-novogodišnjim ukrasima, napravile jelovnik za blagdane, kao i popis potrebnih namirnica za pripremu hrane i pića.

2. One nikad ne ostavljaju kupovinu za zadnji tren, jer znaju da neće obaviti kvalitetni šoping u gužvi i pod stresom drugih kupaca.

3. Prije odlaska u šoping rade plan kupnje s obzirom na aktualnu ponudu i akcijske cijene u internetskim katalozima omiljenih centara i supermarketa. Nema smisla besmisleno hodati ni trošiti teško zarađen novac.

4. Ostavljaju si podsjetnike na papirićima, na računalu i u mobitelu o tome kada treba zasijati božićnu pšenicu, krenuti s pečenjem keksića ili podignuti rezerviranu puricu kod mesara.

Planiranje unaprijed najbolji je način da se riješite stresa, a blagdansku kupovinu obavite bez živciranja.

5. Svjesne su da je kupovina darova iznimno škakljiv proces. Nikad ne kupuju blagdanske darove prema onome što misle da bi se trebalo sviđati osobi koju želite darovati, nego nabavljaju sitnice za koje znaju da će im se svidjeti.

6. Ako nisu sigurne što će se nekome svidjeti posežu za fantastičnim izumom po imenu darovne kartice koje dolaze već u apoenima od nekoliko desetaka kuna, a jamče uspjeh.

7. Amaterke u pečenju kolača unaprijed su opskrbile mamu, sestru ili šogoricu namirnicama potrebnima za izradu makovnjače, linzera i drugih sitnih blagdanskih kolačića. Ili znaju gospođu koja prodaje domaće kolače po pristupačnim cijenama.

8. U ormaru čuvaju nekoliko mirisnih svijeći i okvira za slike viška, jer su svjesne da je život pun iznenađenja i da bi se na obiteljskom ručku mogla pojaviti neka neočekivana osoba.

9. Ribu i meso kupuju samo kod provjerenih trgovaca jer znaju da će fin bakalar, purica i odojak biti zvijezde blagdanskog stola oko kojeg će se okupiti cijela obitelj.

10. One čuvaju svoju blagdansku šoping listu zajedno s ukrasima za jelku kako bi izbjegle davanje istih darova istim osobama, ali i kako bi mogle usporediti cijene namirnica za pripremu jela sljedeće godine.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju