Mislite da znate zbog čega muškarci varaju i možete prepoznati sve znakove nevjere? Možda ipak živite u neznanju. Mnogi mitovi i stereotipi o nevjeri odavno su razbijeni, a mi vam donosimo listu stvari koje sigurno ne znate o njoj


1. Muškarci uglavnom varaju sa ženama koje poznaju

Rijetko će se upustiti u prevaru s nekim koga su upoznali 'usput'. Više od 60 posto prevara započinje na radnom mjestu između kolega koji se poznaju duže vrijeme ili iz dugih prijateljstava koja prerastu u preljubnički odnos.

2. Varaju kako bi spasili svoje brakove ili veze
Muškarci vole svoje partnerice, ali ne znaju kako popraviti probleme u vezi pa izvan nje traže ono što im nedostaje. Oni žele sve i imaju iskrivljeni osjećaj da će druga žena to nadoknaditi ili pomoći da utaže svoje želje. To se obično ne dogodi pa onda nastavljaju živjeti dvostrukim životom i ne suočavaju se s pravim problemima.

Žene često znaju kada ih partneri varaju. Prepoznaju sve znakove i svjesne su nevjere, ali se često ne mogu suočiti s njom.

3. Osjećaju krivnju zbog toga
Možda mislite da su svi preljubnici bez morala, ali to nije točno. Iako se tijekom preljuba osjećaju ugodno, nakon njega ne mogu si pogledati u oči. Kada stave svoj ego na stranu i sagledaju situaciju shvaćaju da su napravili nešto loše i time povrijedili voljenu osobu.

4. Svjesni su da su povrijedili svoje partnerice i obitelj
Itekako znaju kakav negativan utjecaj nevjera ima na njihove partnerice, obitelji i njih same. Međutim, to često nije dovoljan motiv za prekid s ljubavnicom. Ako se osjeća neželjeno, manje vrijedno ili kao da ga se uzima zdravo za gotov, njegova osobna potreba da se osjeća željeno na kraju prevladava i on nastavlja preljubnički odnos.

5. Nevjera ih seksualno zbližava sa 'zakonitom' partnericom
Kada se upuste u preljubnički odnos, budi im se libido i postaju seksualno hiperaktivni. To automatski utječe i na odnos sa 'zakonitom' partnericom. Obratite pažnju na velike i nagle promjene u seksualnom nagonu svog partnera, one su često naznaka nevjere.

6. Žene varaju koliko i muškarci, ali su njihove nevjere opasnije
One češće varaju zbog emotivnog zadovoljstva, a ne čisto seksualnog. 'Online' nevjera bez fizičkog kontakta jedna je od najštetnijih tipova preljuba. Kada se emotivno zainteresirate za drugu osobu, to je znak da ste se 'odjavili' iz svog braka. Kada žene naprave preljub zbog seksualnog zadovoljstva, obično to tretiraju kao veliku pogrešku, a ne razlog za prekid braka.

Muškarci osjećaju krivnju zbog preljuba. Kada stave svoj ego na stranu i sagledaju situaciju shvaćaju da su napravili nešto loše i time povrijedili voljenu osobu.

7. Žene često znaju kada ih partneri varaju
Prepoznaju sve znakove i svjesne su nevjere, ali se često ne mogu suočiti s njom. Zato odabiru šutnju i žive sa spoznajom da su prevarene kako bi izbjegle poniženje, pogotovo ako imaju djecu sa svojim partnerom.

8. Nevjera može popraviti brak.
Ona nije uvijek 'poljubac smrti' za parove, a ponekad može preporoditi brak. Nakon početnog uzbuđenja muškarci često shvate da njihova ljubavnica nije žena koja može zamijeniti njihovu partnericu. Seksolozi zato savjetuju da uvijek razmislite dvaput prije nego oprostite nevjeru. Ako vas je partner varao dugo, velika je vjerojatnost da više nije zainteresiran za spašavanje braka. Ako se ipak radilo o kratkoj aferi zbog koje mu je žao, možda još uvijek ima šanse za vaš brak.

9. Muškarcima često nedostaju ljubavnice
Čak i kada odluče da žele spasiti brak i prekinuti aferu, često se mislima vrate ljubavnici. Nedostaju im uzbudljiv seks ili osjećaj da nemaju odgovornosti. Najčešće im fali to kakvi su bilis ljubavnicama – neopterećeni i zabavni. Takva razmišljanja mogu nanijeti dodatnu štetu braku koji pokušavaju spasiti.

10. Žene nije kriva za preljub svog partnera
Svaka žena mora shvatiti kako ona ne snosi krivicu za to što ju je partner prevario. Ako muškarac vara, to znači da je donio svjesnu odluku da to napravi. Ideja da su ga greške njegove partnerice otjerale u ruke druge žene je pogrešna i nema veze s realnošću. Muškarci ne varaju zbog toga kakve su njihove partnerice nego zbog toga kakvi oni nisu ili žele biti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju