Ne postoji savršena veza, ali postoje partneri koji su spremni na međusobne kompromise i tako postaju idalni jedno za drugo. Za dugovječnost njihove veze najzaslužniji su ovi sitni ustupci koji uistinu zlata vrijede


1. Ne zaboravljaju jedno drugo upitati kako im je prošao dan

To je gesta koju rutinski odrađujemo, ali to ne umanjuje njezinu vrijednost. Na kraju dana, čak i ako imate osjećaj da nikoga nije briga što ste radili, znat ćete da je vašem partneru stalo do toga.

2. Svađe su ponekad samo svađe, a ne razlozi za prekid
Možete istodobno biti ludo zaljubljeni i ludo ljuti na svog partnera. Svađe ne moraju označavati kraj. Parovi koji ostaju zajedno umjesto konflikta izabrat će vezu.

3. Prihvaćaju da s vezom dolaze i obaveze
Možda s partnerom ne želite raditi sve što on želi (poslovne večere ili praćenje sportskih događaja), ali znate da će ga to usrećiti i zato pristajete na sve obaveze.

Parovi koji ostaju zajedno do smrti znaju važnost zajedničkog vremena, spontanih činova i one dvije slatke riječi - volim te.

4. Znaju da mala iznenađenja puno znače
Vaš partner voli sladoled od limuna? Kupite sladoled upravo ovoga okusa i iznenadite ga kada dođete kući. To će mu pokazati da mislite na njega čak i kada odrađujete dosadne svakodnevne obaveze.

5. Ne forsiraju večere s drugim parovima ako svi nisu prijatelji
Ne možete imati iste prijatelje i normalno je da imate svoje odvojeno društvo. Zato ne forsirajte zajednička grupna druženja ili nova prijateljstva ako svi niste barem dobri poznanci.

6. Uvijek nalaze vremena jedno za drugo
Neke pozive morate odbiti kako biste mogli provesti više vremena sa svojim partnerima. Samo zato što vam je kalendar prazan ne znači da odmah morate pristati na sve planove koje vam drugi predlože. Život je kratak, iskoristite slobodno vrijeme i za partnera.

7. Tretiraju partnerovu obitelj kao da je njihova
Ono sigurno vole znati da ih tretirate kao vlastitu obitelj, a to će se svidjeti i vašem partneru. Ponekad nazovite njegove roditelje i družite se s njima čak i kada vaš partner nije u blizini.

8. Točni su

Poštujte vrijeme vašeg partnera i budite točni. Iznenađujuće velik broj svađa započinje upravo radi kašnjenja jednog od partnera: našminkajte se na vrijeme, dogovorite se za izlazak u minutu i krenite zajednički na unaprijed planiranu aktivnost bez trzavica.

9. Najbolja su obrana svojeg partnera

Ako netko kaže nešto loše o vašem partneru u većem društvu, ispravite je. Javno iskazujte podršku svojem partneru čak i ako ste osoba koja ne voli ispravljati netočne navode i privlačiti na sebe pažnju.

10. Spontani su
Održite radost u vezi spontanim činovima dobrote, pažnje i poštovanja. Nekada je dobro zaboraviti na planove i jednostavno uživati u životu punim plućima. Jeste li za šetnju, odlazak u kino ili objed u omiljenom restoranu?

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju