Kad je prvi put objavljena vijest da će Rami Malek glumiti frontmana grupe Queen u biografskom filmu o Freddieju Mercuryju, teško ga je bilo zamisliti u ulozi jedne od najvećih glazbenih zvijezda 20. stoljeća.

Galerija Glumci koji su utjelovili slavne muškarce iz povijesti - 7 Glumci koji su utjelovili slavne muškarce iz povijesti - 4 Glumci koji su utjelovili slavne muškarce iz povijesti - 5 +6 Daniel Day-Lewis u filmu Lincoln i Abraham Lincoln

No, ono što Rami Malek nije imao u glasovnim mogućnostima, nadoknadio je svojim neospornim glumačkim talentom (i zubnom protezom!) Danas je teško gledati filmsku verziju legendarnog Queenovog nastupa na Wembleyju i ne vidjeti u energičnom Malekovom nastupu djelić Freddiejeve karizme.

U snimanju poznatih biografskih priča neki su se glumci poslužili filmskom šminkom, drugi talentom, a treći neosporivom sličnošću s osobom koju glume kako bi što vjernije utjelovili slavne muškarce iz povijesti glazbe, filma, književnosti i politike.

Princeza Diana i glumica Emma Corrin kao Diana u seriji Kruna 10 transformacija glumica u slavne žene iz povijesti koje nas tjeraju da protrljamo oči

Jamie Foxx bio je uverljiv kao Ray Charles, Ben Kingsley kao Mahatma Gandhi, a Daniel Day-Lewis kao bivši američki predsjednik Abraham Lincoln.

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte neke zapanjujuće filmske transformacije o kojima se i dalje priča.

Glumci koji su utjelovili slavne muškarce iz povijesti - 10 Daniel Day-Lewis u filmu Lincoln i Abraham Lincoln (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju