Kad je prvi put objavljena vijest da će Rami Malek glumiti frontmana grupe Queen u biografskom filmu o Freddieju Mercuryju, teško ga je bilo zamisliti u ulozi jedne od najvećih glazbenih zvijezda 20. stoljeća.

Galerija Rami Malek kao Freddie Mercury i Freddie Mercury Jamie Foxx kao Ray Charles i Ray Charles Daniel Day-Lewis kao Abraham Lincoln i Abraham Lincoln +6 Ben Kingsley kao Mahatma Gandhi i Mahatma Gandhi

No, ono što Rami Malek nije imao u glasovnim mogućnostima, nadoknadio je svojim neospornim glumačkim talentom (i zubnom protezom!)

Danas je teško gledati filmsku verziju legendarnog Queenovog nastupa na Wembleyju i ne vidjeti u energičnom Malekovom nastupu djelić Freddiejeve karizme.

Jamie Foxx kao Ray Charles i Ray Charles Jamie Foxx kao Ray Charles i Ray Charles (Foto: Profimedia)

U snimanju poznatih biografskih priča neki su se glumci poslužili filmskom šminkom, drugi talentom, a treći neosporivom sličnošću s osobom koju glume kako bi što vjernije utjelovili slavne muškarce iz povijesti glazbe, filma, književnosti i politike.

Jamie Foxx bio je uverljiv kao Ray Charles, Ben Kingsley kao Mahatma Gandhi, a Daniel Day-Lewis kao bivši američki predsjednik Abraham Lincoln.

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte neke zapanjujuće filmske transformacije o kojima se i dalje priča.

Val Kilmer kao Jim Morrison i Jim Morrison Val Kilmer kao Jim Morrison i Jim Morrison (Foto: Profimedia)

Slavni Hrvati koji danas izgledaju bolje nego prije 10 i 20 godina Petar Grašo na počecima i sada Luka Nižetić kao debitant na Melodijama Jadrana 2001. i 2023. godine Ivan Dečak na počecima i sada +3 Slavko Sobin nekad i sad

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju