Svaka se veza tijekom vremena promijeni. Što je par duže zajedno, to će kroz više promjena proći skupa. Neke od tih promjena znaju biti plašljive i uznemirujuće. No, ako ih se pobliže prouči, postaje jasno da je riječ samo o novim fazama veze. Donosimo deset zakona ljubavi koje niti jedan par ne može izbjeći

1. Povjerenje je lako lomljivo
Temelje svake veze čini povjerenje, i ono se ponekad čini vrlo čvrstim. No, to je opasan osjećaj jer je ono zapravo vrlo krhko i lomljivo, stoga uvijek treba raditi na stjecanju povjerenja.

2. Ponekad će vam biti dosadno zajedno
Nemoguće je očekivati da partneri rade sve skupa i da baš čitavo vrijeme uživaju u tome. Dosadni trenuci su neizbježni, i to je sasvim u redu. Nema potrebe za postavljanjem nedostižnih ciljeva.

3. Nećete se uvijek slagati
Isto tako, apsolutno slaganje prilikom donošenja svake odluke neće se dogoditi. Važno je da pronađete kompromis i da se ne posvađate.

4. Brak i djeca velik su izazov

Nemoguće je izbjeći ove okrutne ljubavne zakone, ali moguće ih je uspješno prebroditi

Neki parovi misle kako će im brak ili djeca učvrstiti vezu, no ne bi smjeli na taj način razmišljati. Naime, brak i djeca mogu biti velik izazov, stoga je važno donijeti tu odluku iz ispravnih razloga.

5. Nećete uvijek biti privlačni jedno drugome
Početak svake veze vrlo je strastven. No, ta se strast s vremenom umiri i vaš ljubavni život postane smireniji. To ponekad zna biti problem, ali ne trebate očajavati jer je to situacija koja se može riješiti.

6. Ponekad ćete se osjećati usamljeno
S vremena na vrijeme osoba u vezi ili braku osjećat ćete se usamljeno, kao da nikome nije stalo do vas i kao da vas nitko ne razumije. Ne trebate se brinuti jer se svaka osoba ponekad tako osjeća.

7. Imat ćete čudne misli
"Treba li se rastati?" ili "Mogu li biti sretnija s nekim drugim?" neizbježna su pitanja  u svakoj vezi ili braku, ma koliko oni biti sretni. No, takve čudne misli zapravo su zanemarive.

8. Ponekad ćete izgubiti povezanost
Ponekad osjećate da ste vi, vaša duša i srce povezani s partnerom. No, ponekad se čini da je ta povezanost nestala. Takvi su osjećaji sasvim normalni i nemojte im pripisivati preveliko značenje.

9. Povrijedit ćete se međusobno
Nitko nas ne može povrijediti više od one osobe koju volimo. Njihove riječi usred svađe mogu vas "probosti u srce". Tada ćete se međusobno povrijediti, ali najvažnije da se nosite s problemom i da ga pokušate riješiti prije nego što bude prekasno.

10. Ljubav ne može preživjeti sama od sebe
Ne zaboravite, ljubav nije dovoljna da bi veza preživjela. Partneri u nju moraju uložiti vrijeme i trud te to mora biti podjednako zalaganje obaju partnera. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju