Sklapanje braka nije 'dječja igra'. Psiholozi savjetuju da u ovu zajednicu stupite tek onda kad ste sigurni u sebe, svojeg partnera i osjećaje, odnosno kad ste zajednički ustanovili da dijelite slične planove, želje i ciljeve. Ovi pokazatelji pomoći će vam da otkrijte jeste li spremni za svadbena zvona


1. Osjećate se dobro u svojoj koži kao pojedinac, a ne samo u odnosu s vašim partnerom. Da prekinete sutra vezu, bili bi tužni, ali bi se 'dočekali na noge'. 

2. Slušate priče svojih prijatelja o neobuzdanim izlascima, i drago vam je što niste 'na tržištu'.

3. Znate da je izgled prolazna stvar. Važnija su vam stajališta vašeg partnera o ozbiljnim životnim stvarima, nego kako izgleda, ima li koji kilogram viška, i nosi li dizajnerske brendove.

Međusobno poštovanje, povjerenje, dijeljenje planova i ciljeva neki su od najjasnijih pokazatelja da je vaša veza čvrsta poput kamena.

4. On nije jedina važna osoba u vašem životu. Imate prijatelje mimo partnera s kojima dijelite svoju radost i tugu, i na koje se možete osloniti.

5. Kada razmišljate o budućnosti, vaš partner je dio tih planova.

6. Bez problema pričate o financijama i nemate problema s plaćanjem računa kad vas on izvede van.

7. Vaše su emocije čvrsto povezane s vašim partnerom: ne možete biti sretni ako je on utučen ili ga nešto muči, ali vrlo lako postaje raspoloženi ako je on sretan.

8. Prestali ste analizirati njegovo ponašanje do najsitnijih detalja, ne tražite tajno značenje njegovih SMS poruka, i uvjereni ste da vas voli.

9. Podijelili ste s njim većinu tajna, izložili ste se njegovoj kritici – i otkrili da pred njim ne morate glumiti. On nikad neće iskoristiti vašu ranjivost.

10. Pričali ste s partnerom o vjenčanju i djeci, i vaša se mišljenja o obje teme podudaraju.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju