Kada pomislimo na vjenčanja slavnih osoba, obično nam na pamet prvo padnu njihove raskošne vjenčanice.

Galerija

Međutim, ima i poznatih dama koje su se udale u jednostavnijim modelima haljina. Glumica Keira Knightley izrekla je sudbonosno da glazbeniku Jamesu Rightonu 2013. godine. Par se odlučio za malu civilnu ceremoniju koja se održala u Francuskoj.

Keira Knightley i James Righton na svom vjenčanju
Keira Knightley i James Righton na svom vjenčanju (Foto: Profimedia)

Jednostavno vjenčanje pratio je i jednako ležeran dress code. Keira se udala u midi haljini modne kuće Chanel koju je prvi put nosila 2008. godine uoči dodjele nagrade BAFTA na zabavi koju je posjetila u društvu tadašnjeg partnera, glumca Ruperta Frienda. Nakon vjenčanja nosila ju je na crvenom tepihu u još nekoliko prigoda.

Keira Knightley i Rupert Friend
Keira Knightley 2008. u haljini u kojoj se 2013. udala za Jamesa Rightona (Foto: Profimedia)

Amal Cloooney zadivila je modne kritičare svojim odabirom za civilno vjenčanje u Veneciji. Odvjetnica se za Georgea Clooneyja udala u elegantnom bijelom kompletu s tamnoplavim detaljima i pripadajućim šeširom u istim nijansama.

Amal i George Clooney
Za civilno vjenčanje Amal je odabrala elegantan komplet i šešir (Foto: Profimedia)

Jedna od najlegendarnijih vjenčanih kombinacija sigurno je ona koju je 1971. godine nosila Bianca Jagger. Ona se 1971. godine udala za Micka Jaggera u dugačkoj bijeloj suknji, sakou i šeširu širokog oboda, a njezino izdanje našlo se na Vogueovoj listi najboljih vjenčanica svih vremena.

U galeriji pogledajte u čemu su se udavale druge slavne dame.

Bianca Jagger i Mick Jagger
Legendarna kombinacija u kojoj se Bianca Jagger udala za Micka Jaggera 1971. godine (Foto: Profimedia)