Mame za svoju djecu svakodnevno rade toliko toga pa je lako pretpostaviti da djeca znaju koliko ih vole. No nekad ih ipak treba podsjetiti na to, a priliku za to daje 14-dnevni izazov koji traje od 1. do 14. veljače.

Galerija Srce s porukom na vratima dječje sobe - 2 Srce s porukom na vratima dječje sobe - 17 Srce s porukom na vratima dječje sobe - 16 +13 Srce s porukom na vratima dječje sobe

Mama Sheryl Gould i osnivačica web-stranice Moms of Tweens and Teens (Mame djece od 8 do 12 godina i tinejdžera) došla je na ideju kako se u mjesecu ljubavi više povezati s vlastitom djecom. Sheryl je pozvala mame da svako jutro od 1. do 14 veljače na vratima sobe svoje djece ostave srce izrezano iz papira ili kolaža s napisanom porukom zašto ih vole.

To može biti i najjednostavnija poruka poput "Volim te jer si super počistio svoju sobu" ili "Volim te jer mi uljepšavaš život već 10 godina". Svaki dan neka to bude nova poruka, a ako vaše dijete nema svoju sobu, poruku mu možete ostaviti uz krevet, na stolu ili nekom drugom mjestu gdje će je vidjeti.

Naša djeca moraju znati koliko su važna. Ona svim srcem žele da mi primijetimo što rade dobro i da im kažemo koliko nam znače.



U svojoj poruci mamama inicijatorica 14-dnevnog izazova Sheryl Gould napisala je:

Mi mame za svoju djecu svakodnevno radimo toliko toga pa je lako pretpostaviti da naša djeca znaju koliko ih volimo. Ipak, često ne shvaćamo koliko zvocamo, držimo prodike i ističemo sve ono što djeca zaboravljaju, što ne naprave ili ono za što vjerujemo da treba poboljšati.

I bez posebne namjere, prema djeci se znamo ponašati kao da su projekt koji treba poboljšati, a ne jedinstvena, jedna jedina, čudesna bića kakva jesu (čak i ako su ponekad zajedljiva, odrješita i neuredna).

Srce s porukom na vratima dječje sobe - 5 Srce s porukom na vratima dječje sobe (Foto: Andrea Paić)

Naša djeca moraju znati koliko su važna. Ona svim srcem žele da mi primijetimo što rade dobro i da im kažemo koliko nam znače.

Ono na što se fokusiramo raste. Fokusirajte se na pozitivno, osnažite ih i vidjet će da, kao i kada zalijevate cvijet, ona rastu. U životima naše djece želimo zasaditi sjemenje koje donosi život. Zato vas ovaj mjesec pozivamo da izrežete 14 srca i na svako napišete poruku koja će vašoj djeci dati do znanja da ih volite. Neka vam te poruke pomognu da se povežete sa srcem svoga djeteta.

Podsjetimo svoju djecu i sebe koliko nam znače!

Sheryl Gould putem svoje stranice i bloga majkama pruža podršku i pomoć kako bi bile što bolje majke, a prije svega žene.

Ne postoji savršena mama. Sve smo mi nesavršene mame koje se međusobno podržavaju, ohrabruju i inspiriraju
, poručuje voditeljica stranice Moms of Tweens and Teens.

Srce s porukom na vratima dječje sobe - 1 Sheryl Gould pozvala je mame da prihvate 14-dnevni izazov (Foto: Andrea Paić)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju