U suradnji sa svojim frizerima i stilistima, poznate dame često diktiraju nove trendove.

Galerija

Tako nas njihove frizure s crvenih tepiha i svečanih događanja puno puta potaknu na promjenu te masovno zažive u našim dnevnim i večernjim izdanjima.

To se ipak nije dogodilo u slučaju takozvane "wet look" frizure. Kako joj sam naziv govori, u pitanju je frizura koja vizualno imitira mokru kosu.

Wet look - 8
Rita Ora (Foto: Guliver/CoverImages/Getty Images)

Ako upitate žene koja je njihova glavna zamjerka ovakvom stiliziranju kose, uglavnom će sve reći da je problem u tome što kosa često ne izgleda mokro nego masno. Pogrešan efekt može se izbjeći pravilnom upotrebom sredstava za stiliziranje.

Pomiješajte zajedno gel i kremu. Ako koristite samo gel, kosa će izgledati slijepljeno. Ako koristite samo kremu, izgledat će masno. Zato kombinacija ova dva proizvoda djeluje jako dobro, savjetuje za Byrdie frizerski stručnjak i vlasnik salona Nunzio Saviano.

Ankete

(7823) Sviđaju li vam se "wet look" frizure?

rezultati povratak glasova2896
rezultati

Napominje kako kosu nakon pranja treba osušiti isključivo ručnikom i iz nje maknuti barem 60 post vlažnosti, a zatim je počešljati češljem sa široko postavljenim zupcima idealnim za raščešljavanje mokre kose.

Wet look - 6
Natalia Vodianova (Foto: Guliver/CoverImages/Getty Images)

"Mokar look" zapravo ne treba biti mokar nego lagano vlažan. U slučaju ove frizure važno je stilizirati kosu u skladu s njezinom prirodnom teksturom što znači da u kovrčavoj kosi treba naglasiti kovrče, a kod ravne kose ići na zaglađeniji look.

Međutim, unatoč pomoći vrhunskih frizera ova frizura rijetko kojoj ženi pristaje savršeno, a to na svom primjeru dokazuje i 15 poznatih žena čije smo "mokre" frizure izdvojili u galeriji.

Wet look - 10
Scarlett Johansson (Foto: Guliver/CoverImages/Getty Images)

POGLEDAJTE I KAKVA JE FRIZURA IDEALNA ZA POJEDINI HOROSKOPSKI ZNAK:

Horoskop i kosa: Koja je idealna frizura za svaki znak?