U suradnji sa svojim frizerima i stilistima, poznate dame često diktiraju nove trendove. Tako nas njihove frizure s crvenih tepiha i svečanih događanja mnogo puta potaknu na promjenu te masovno zažive u našim dnevnim i večernjim izdanjima.

Galerija Wet look - 11 Wet look - 8 Wet look - 2 +11 Natalia Vodianova

To se ipak nije dogodilo u slučaju takozvane "wet look" frizure. Kako joj sam naziv govori, u pitanju je frizura koja vizualno imitira mokru kosu.

Wet look - 8 Rita Ora (Foto: Guliver/CoverImages/Getty Images)

Ako upitate žene koja je njihova glavna zamjerka takvom stiliziranju kose, uglavnom će sve reći da je problem u tome što kosa često ne izgleda mokro, nego masno. Pogrešan efekt može se izbjeći pravilnom upotrebom sredstava za stiliziranje.

Pomiješajte zajedno gel i kremu. Ako koristite samo gel, kosa će izgledati slijepljeno. Ako koristite samo kremu, izgledat će masno. Zato kombinacija tih dvaju proizvoda djeluje jako dobro, savjetuje za Byrdie frizerski stručnjak i vlasnik salona Nunzio Saviano.

Sviđaju li vam se "wet look" frizure?

glasova:

Napominje da kosu nakon pranja treba osušiti isključivo ručnikom i iz nje maknuti barem 60 posto vlažnosti, a zatim je počešljati češljem sa široko postavljenim zupcima idealnim za raščešljavanje mokre kose.

Wet look - 6 Natalia Vodianova (Foto: Guliver/CoverImages/Getty Images)

"Mokri look" zapravo ne treba biti mokar, nego lagano vlažan. U slučaju te frizure važno je stilizirati kosu u skladu s njezinom prirodnom teksturom, što znači da u kovrčavoj kosi treba naglasiti kovrče, a kod ravne kose ići na zaglađeniji look.

Međutim, unatoč pomoći vrhunskih frizera ta frizura rijetko kojoj ženi pristaje savršeno, a to na svom primjeru dokazuje i 15 poznatih žena čije smo "mokre" frizure izdvojili u galeriji.

Wet look - 10 Scarlett Johansson (Foto: Guliver/CoverImages/Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju