Plisirana suknja doživjela je pravu renesansu. Taj klasičan model suknje dugo se smatrao prikladnim samo za prigode u kojima je ženi potreban strog stajling, a u određenim dijelovima svijeta plisirana suknja i danas je dio obavezne školske uniforme.

Galerija Missguided, 10 eura (75 kuna) Bershka, 149 kuna Pull & Bear, 149 kuna +12 Stradivarius, 199 kuna

Plisirani odjevni komadi vratili su se u visoku modu 1993. zahvaljujući japanskom dizajneru Isseyju Miyakeu koji je te godine lansirao svoju popularnu liniju "Pleats Please".

U njoj je predstavio funkcionalne i praktične plisirane komade koji nisu zahtijevali glačanje i mogli su se prati u perilici za rublje.

Jakne iz novih kolekcija za prijelazno vrijeme i proljeće - 1 15 jakni iz novih kolekcija koje ćemo nositi čim zima (još malo) popusti

Tenisice iz novih kolekcija za ljubiteljice i debljeg i tanjeg đona - 11 15 tenisica iz novih kolekcija za ljubiteljice i tanjeg i debljeg đona

Od tada se plisirani model suknje polako uvukao u kolekcije drugih modnih kuća i malo po malo postala nezaobilazan dio garderobe svih žena koje vole suknje.

I nove proljetne kolekcije komercijalnih modnih brendova sada su prepune plisiranih suknji u raznim bojama i duljinama, a mi vam danas donosimo 15 modela idealnih upravo za kombinacije koje ćemo nositi u narednoj sezoni.

Reserved, 229 kuna Reserved, 229 kuna (Foto: Reserved)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju