Brojni poznati jutros su prodajom narcisa prikupljali sredstva za kupnju aparata za intraoperativno zračenje te time još jednom pomogli Europa Donni u obilježavanju dana posvećenog svim oboljelima od raka dojke


Europa Donna Hrvatska - hrvatski forum za borbu protiv raka dojke
danas je na Cvjetnom trgu u Zagrebu obilježila 20. 'Dan Narcisa' - dan posvećen oboljelima od raka dojke. Taj iznimno važan dan i ovoga puta se, već tradicionalno, održao u sklopu kampanje 'Darujmo ružičasti život', kojom Europa Donna prikuplja sredstva za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

Glavni cilj Dana narcisa je podsjetiti na važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke jer se gotovo 90 posto žena može izliječiti ako se bolest otkrije u početnom stadiju.

U prikupljanju sredstava pomogle su brojne osobe iz javnog i društvenog života koje su ovu subotnje jutro provele prodavajući narcise za ovaj vrijedan cilj.

Zadnjih 20. godina vjerne članice Europa Donna Hrvatske, uz pomoć brojnih suradnika, prijatelja i ambasadora, obilježavaju ovaj važan dan posvećen svim oboljelima od raka dojke.

Darujmo ružičasti život

Iz godine u godinu osvještavaju javnosti o raku dojke, pokreću žene širom Europe da daju svoju potporu u ustrajnom traženju bolje edukacije, odgovarajućih pregleda u svrhu ranog otkrivanja, najboljih oblika liječenja i većih ulaganja u istraživanje raka dojke.

Jedna od velikih aktivnosti Europa Donna Hrvatske je kampanja 'Darujmo ružičasti život' u sklopu koje se odvijaju sve akcije organizirane za prikupljanje sredstava za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

Radi se o humanitarnoj akciji čiji je glavni cilj upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke jer se gotovo 90 posto žena može izliječiti ako se bolest otkrije u početnom stadiju. Ova kampanja je od izuzetne važnosti iz razloga što se aparatom za intraoperativnu radioterapiju (jednokratno zračenje) uvelike smanjuje emitiranje zračenja nad oboljelima, čak i do 20-30 puta, a tok liječenja, kao i sam oporavak, se olakšava.

Povodom pokretanja kampanje pokrenut je i humanitarni 060 broj: 060 91 91 91.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju