Za sve koji su strpljivo čekali sniženja i nisu padali u napast blagdanske kupnje, pravo je vrijeme za 'pročešljati' dućane i uloviti neki hit komad koji će trajati sezonama ili pak jedan poseban trendi odjevni komad koji se isplati kupiti na sniženju

Uspješna kupovina uvijek je ona koja ne ošteti previše naš kućni budžet, a u kojoj smo si priuštili komad koji smo oduvijek željeli ili neki klasik koji će odlično nadopuniti našu garderobu. Siječanjska sniženja su u tijeku i sada je pravo vrijeme da pronađete malo vremena, oboružate se strpljenjem i krenete u najbolji modni ulov.

Pet savjeta za pametno kupovanje na sniženjima:

1. Kupujte temeljne komade
Na sniženjima je najbolje kupovati temeljne komade koji idu uz sve stylinge i koji inače nisu na popustima. Trendi komadi već iduću sezonu izaći će iz mode, a vjerojatno ćete ih moći kupiti i po nižim cijenama čim stigne nova kolekcija.

No ukoliko vam je za oko ipak  zapeo trendi komad, o kojem već duže vrijeme razmišljate, sad je prilika da si ga priuštite.

Na sniženjima je najbolje kupovati temeljne komade koji idu uz sve stylinge i koji inače nisu na popustima

2. Napravite popis
Ključ uspješne kupnje je organizacija. I baš kao što pravimo popis za odlazak po namirnice i prilikom sezonske kupnje odjeće i obuće važno je napraviti okvirni popis i držati ga se kako ne bi zastranili i previše narušili kućni budžet. Dva puta provjerite što vam zaista treba i čime biste htjeli popuniti garderobu.

3. Kupujte u prijepodnevnim satima
Ukoliko se možete organizirati i priuštiti si ovakav luksuz najbolje bi bilo kupovati u jutranjim satima. Osim što su manje gužve osoblje dućana imat će više vremena i moći će vam se posvetiti, a i gužve pred garderobom bit će manje. 

4. Udobno se odjenite
Kako biste bili efikasniji, brži i neopterećeni za kupovinu se odjenite udobno. Izaberite odjeću koju ćete lako skinuti i opet obući, jer biste u nekoj neudobnijim komadima mogli izgubiti želju za isprobavanjem i kupiti neki komad za koji niste provjerili kako vam stoji.

5. Odredite koliko maksimalno možete potrošiti
Svakako odredite koliko novaca želite potrošiti i budite dosljedni. Nemojte probijati zadanu cifru. Svakako probajte odoljeti napasti kupovine koja je sama sebi svrha, kupiti nešto samo zato što je sniženo.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju