Islandska pjevačica Bjork ušla je u povijest kada se 2001. godine na dodjeli Oscara pojavila odjevena u - labuda. Vrhunac pojavljivanja u haljini koju je za nju dizajnirao makedonski dizajner Marjan Pejoski bio je kada je na crvenom tepihu "snijela" jaje.

Galerija Pjevačica Björk na dodjeli Oscara u haljini u obliku labuda Jennifer Connelly 2002. godine Gwyneth Paltrow na dodjeli Oscara 2002. godine +16 Uma Thurman na dodjeli Oscara 2004. godine

O haljini se pričalo tjednima nakon dodjele nagrada. Dok su je neki kritizirali i nazivali nečuvenom te promašajem godine, drugi su ovo izdanje prozvali legendarnim. U svakom slučaju, rijetki su oni kojima nije poznato.

Pjevačica Björk na dodjeli Oscara u haljini u obliku labuda Pjevačica Björk na dodjeli Oscara u haljini u obliku labuda (Foto: AFP)

Izgled slavnih na oskarovskom crvenom tepihu tema je o kojoj se razglaba danima. Izdanja poput onog koje je pokazala Bjork su rijetkost, ali za razgovore o lijepim i manje lijepim haljinama uvijek ima prostora pa su svake godine neizbježne liste najbolje i najgore odjevenih dama.

Na popisu najgorih oskarovskih izdanja našla se i Gwyneth Paltrow zbog svoje haljine iz 2002. godine. Glumica je prije nekoliko godina priznala da je tada jednostavno odabrala krivi stajling: Moja gotička haljina… Tu je bilo par problema. Još uvijek je volim, ali trebala sam nositi grudnjak, imati jednostavnu raspuštenu valovitu kosu i manje šminke. Tada bi sve izgledalo onako kako sam htjela, kao malo punka na Oscarima.

Gwyneth Paltrow na dodjeli Oscara 2002. godine Gwyneth Paltrow na dodjeli Oscara 2002. godine (Foto: Getty Images)

Blanca Blanco naljutila je kritičare 2017. godine zato što ispod svoje haljine s visokim prorezom nije nosila donje rublje. Zbog toga je proglašena jednom od najgore odjevenih žena na 89. dodjeli Oscara.



U galeriji provjerite koje se slavne dame redovito nalaze na popisu najgorih oskarovskih izdanja svih vremena.

Pogledajte i 15 haljina za pamćenje s oskarovskog crvenog tepiha o kojima se još uvijek govori.

15 haljina za pamćenje s oskarovskog crvenog tepiha o kojima se još uvijek govori Jennifer Lawrence zablistala je 2013. godine u Dior haljini Beyonce 2005. godine u Versace haljini Jennifer Lopez 2007. godine u Marchesa haljini +12 Marion Cotillard 2008. godine u Jean Paul Gaultier haljini

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju