Zelena je bez sumnje jedna od najljepših postojećih boja. Posebno je popularna u proljeće kada nakon zasićenja neutralnim zimskim nijansama imamo potrebu za malo vedrijim odjevnim kombinacijama.

Galerija Pull & Bear, 12,99 EUR New Yorker, 14,99 EUR Bershka, 17,99 EUR +9 C&A, 25,99 EUR

U modnom smislu zelena je boja koju se žene boje nositi, ponajprije zato što misle da odabrana nijansa neće odgovarati boji njihove puti ili vjeruju da ju je teško kombinirati.

Puno naših klijentica ima averziju prema zelenoj, ali postoji toliko lijepih nijansi za svakoga, kazala je za Who What Wear Helen Venables, stručnjakinja za boje i direktorica tvrtke House of Colour.

Mango, 99 EUR Mango, 99 EUR (Foto: Mango)

Paleta nijansi zelene boje uistinu je raznolika i stvarno svatko može pronaći neku po svom ukusu i u skladu s vlastitim stilom. Primjerice, ako ne volite previše efektne nijanse, za vas su stvorene one zagasitije poput maslinaste ili smaragdno zelene.

Reserved, 39,99 EUR Reserved, 39,99 EUR (Foto: Reserved)

S druge strane, ako baš volite izgledati upečatljivo i nositi odvažne boje, limeta zelena ili neonske nijanse savršen su odabir.

Kako bismo vam demonstrirali raznolikost zelenih nijansi, danas smo za vas pronašli razne modele haljina u toj obožavanoj boji. Razgledajte ih u galeriji i pronađite inspiraciju za svoje nove proljetne kombinacije u kojima će vladati zelene nijanse.

Bershka, 17,99 EUR Bershka, 17,99 EUR (Foto: Bershka)

12 proljetnih haljina za svaki dan koje Hrvatice obožavaju nositi Košulje-haljine popularan su izbor brojnih dama i na zagrebačkoj špici C&A haljina, 35,99 eura H&M haljina, 28,99 eura +9 Boohoo haljina, 26 eura

15 haljina u crnoj boji već od 15 eura Pull&Bear, 15,99 eura Stradivarius, 22,99 eura H&M, 39,99 eura +12 Massimo Dutti, 79,95 eura

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju