Turske serije odavno su osvojile i hrvatske gledatelje. Tako na Novoj TV trenutno pratimo napetu dramsku seriju "Snaga obitelji" s Ahu Yagtu koju smo upoznali kao pohlepnu odvjetnicu Džandan u hit naslovu "Tuđi život". Ovaj put Ahu pratimo u ulozi Suzan, bogate ljubavnice Akifa (Celil Nalcakan) koji je zbog nje skrivio dvije nesreće u kojima je četvero djece ostalo bez roditelja.

Ona je osjećajna i povrijeđena žena koja je nježnost koju nije pronašla kod muža tražila izvan braka, a zbog događaja koje će doživjeti iznova otkriva sebe i suočava se s tajnama iz prošlosti.

Gledanost serija očekivano je utjecala i na porast interesa za turskom kulturom, ali i na statistike vezane uz imena. Naime, na popisima imena koja hrvatski roditelji daju svojoj djeci sve češće se nađu i neka turska koja su postala popularna zahvaljujući glumicama i glumcima u serijama te njihovim likovima.

Inspirirani tom činjenicom, danas vam donosimo 25 lijepih i posebnih turskih imena za djevojčice koja bi vam se mogla svidjeti.

Ajla
Ajlin
Ajša
Alara
Alina
Asli
Asja
Azra
Beren
Deniz

Beba 50 posebnih imena iz imendanskog kalendara za djevojčice i dječake

Dilara
Eda
Elda
Elnara
Esana
Esin
Esra
Karia
Melisa
Merjem

Djevojčica i dječak 40 imena za dječake i djevojčice ako vam se sviđaju tradicionalnije opcije

Nejla
Nur
Pinar
Selin
Sila

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju