Bez obzira na temperature, tijelo ljeti jednostavno traži rekreaciju na otvorenome – izađite na terasu, u obližnji park, a možda ste od onih koji ne miruju niti na ljetovanju. Ove tri vježbe za cijelo tijelo ustvari su savršene za izvođenje na plaži jer se nakon napora možete osvježiti u moru

Kako biste izbjegli najveće vrućine tijekom dana, najbolje je vježbati ujutro. Naravno, ako ste jutarnji tip.
Možda vas može motivirati činjenica da vježbanje za dobro jutro povoljno utječe na kvalitetu sna i gubitak kilograma.

Za brže mršavljenje vježbajte doslovno odmah nakon izlaska iz kreveta, jer tijelo tako troši zalihe masnih naslaga. Ako vas nismo uvjerili, vježbanje kasno popodne ili predvečer također ima svojih prednosti – tijelo je najrazgibanije i najlakše se radi na snazi.

U nastavku donosimo 3 vježbe za cijelo tijelo koje možete raditi i na plaži:

Vježbanje ujutro dobro je za kvalitetu sna i brže mršavljenje, dok se popodnevnim vježbanjem lakše radi na snazi

1. ISKORAK

Stanite uspravno, angažirajte trbušne mišiće. Zakoračite naprijed tako da koljeno zadnje noge spuštate prema podlozi. Kada je najbliže podu, koljeno bi trebalo biti pod kutem od 90 stupnjeva. Koljeno prednje noge ne smije prelaziti prste, ramena neka su iznad kukova. Vratite se u početni polažaj.

Napravite tri do pet serija od 10 ponavljanja s pauzama od 30 sekundi.

2. VARIJACIJA IZDRŽAJA

Vježbu započnite u početnom položaju skleka – ruke su pružene ispod ramena, laktovi su lagano rotirani prema van, trbuh i stražnjica su zategnuti, a noge ispružene. Izdahnite privlačeći desno koljeno prema desnom laktu, a s udahom ispružite nogu natrag.

Napravite šest naizmjeničnih ponavljanja u tri serije. Pauze između serija neka budu 30 sekundi.

3. STRAŽNJI SKLEKOVI NA KLUPI

Sjednite na rub klupe, kreveta ili stolca. Ruke stavite pokraj bedara s prstima prema naprijed. Ramena povucite dolje. Stisnite trbuh, odmaknite se korak naprijed, spustite stražnjicu prema podu. Dlanove utisnite u podlogu, ispružite nadlaktice te se vratite u početni položaj.

Napravite 10 ponavljanja, odmorite 30 sekundi i ponovite još dvije serije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju