Kada je u pitanju prekid veze, muškarci izbjegavaju direktan razgovor i skrivaju prave razloge izlaska iz ljubavnog gnijezda.

Kada muškarci pekidaju vezu, žele izbjeći dramu i često biraju izgovore kojima ne žele povrijediti partnericu. Jedno britansko istraživanje u kojem su sudjelovali slobodni muškarci stariji od 35 godina i s više od pet ljubavnih veza iza sebe, otkrilo je njihove najčešće izgovore za prekid koji nisu imali nikakve veze s istinom.

Kada muškarci pekidaju vezu, žele izbjeći dramu i često biraju izgovore kojima ne žele povrijediti partnericu.

1. 'Nisam spreman za vezu.'

Ovo može biti posve opravdan izgovor o nespremnosti za ozbiljnu veze jedino kada faza kratkotrajnih druženja ne preraste u nešto ozbiljnije. Međutim, izjaviti ovo nakon što ste mjesece proveli u razmjeni najintimnijih trenutaka doista ne drži vodu.

Muškarci s ovim izgovorom često potvrđuju svoju neozbiljnost i nespremnost da se vežu. Stručnjaci kažu da takvog muškarca treba pustiti da ode jer nema smisla ulagati trud u vezu ako je on još uvijek u fazi traženja sebe. Vaš odnos njemu je bio zabava, a izgovor o nespremnosti za vezu 44 posto muškaraca iskoristilo je kao za sebe najbezbolniju opciju prekida.

2. 'Zaslužuješ bolje od onog što ti ja mogu pružiti.'

Situaciju prekida preokreću u priliku za novi početak voljene s drugim partnerom, a takav način prekida bira 32 posto muškaraca.

Kako bi iz veze izašli čistog obraza, muškarci su spremni sebe staviti u poziciju žrtve pa će tako kao izgovor za prekid istaknuti kako oni partnerici ne mogu pružiti onoliko koliko doista zaslužuje. Situaciju prekida preokreću u priliku za novi početak voljene s drugim partnerom, a ovakav način prekida bira 32 posto muškaraca.

3. 'Problem je u meni, ti si savršena.'

Sposobnost da izmigolje iz veze bez prevelike drame muškarcima itekako ide od ruke posebice kada nonšalantno krivnju preuzimaju na svoja leđa. Naravno, tu se prije svega radi o stvaranju prividnog osjećaja sigurnosti u namjeri da svoju partnericu ne povrijede. Izgovor 'ti si super, ali ja te nisam zavrijedio' lažni je izgovor s kojim je čak 24 posto muškaraca okončalo vezu.



 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju