Brak je zajednica dvoje ljudi koji su odlučili podijeliti zajednički život, no uz sve veći broj sklopljenih brakova, i razvoda je sve više. Razlog tome su često potpuno krivi razlozi zbog kojih parovi stavljaju prstenje na ruku, a koji s vremenom mogu izazvati nesuglasice te često i nerješive probleme. Donosimo 3 najgora razloga za ulazak u brak


1. 'Već smo tako dugo zajedno'
Ovako često započinje odgovor na pitanje zašto se ženite, postavljeno parovima koji su u vezi dugi niz godina, a koji su u tom vremenu uživali u slobodnom vremenu i povremenim susretima s partnerom, ali nisu dijelili obveze i velike životne oduke.

Mnogi u tom odgovoru ne vide nikakav problem, no ukoliko dugogodišnja veza nije izgrađena na stupovima ljubavi, poštovanja, odricanja i međusobnog razumijevanja, teško da će takva institucija braka uspjeti. Nakon izgovorenog sudbonosnog 'da' problemi koji su 'gurani pod tepih' će polako izlaziti na vidjelo. Doznajte i koja je najbolja dob za ulazak u brak koji neće završiti razvodom.

Tuđa romantična vjenčanja često mogu izazvati nerealne osjećaje zbog kojih i sami želimo proživjeti ovaj trenutak

2. 'Svi naši prijatelji su se već oženili'
Uvijek zajedno odlazite na svadbe, a nikako da i vi zablistate u haljini iz snova i ostvarite svoj san. Tuđa romantična vjenčanja često mogu izazvati nerealne osjećaje zbog kojih i sami čim prije želimo proživjeti ovaj trenutak.

Prevelika želja za savršeno organiziranim danom iz snova svakako je krivi razlog za ulazak u brak. Pa što ako su se sve vaše prijateljice već udale, dok ne pronađete pravog partnera stanite na loptu. Vaših pet minuta će doći kad tad. Donosimo i 7 tipova muškaraca koji nisu dobar 'materijal' za brak.

3. 'Ne želim više biti sama'
Samoća nije i ne smije biti razlog ulaska u brak. Odabirom partnera samo zato da ne budete sami pokazujete nepoštovanje prema toj osobi , ali, što je još važnije i prema sebi samima. Ak brak nije izgrađen na kvalitetnim ljubavnim temeljima, šanse da takva veza opstane su vrlo male.

Najbolje što možete učiniti za sebe je uživati u sadašnjosti i životu kakvog imate, a prava ljubav će doći kada se najmanje budete nadali... i upravo tada ćete s najvećim žarom i srećom moći nekome reći sudbonosno 'da'.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju