Planirate djecu u skoroj budućnosti? U nastavku pročitajte na što sve partneri moraju misliti prije trudnoće kako se ne bi našli u nezgodnoj situaciji

1. Želite li oboje dijete u ovom trenutku?

Želja za djetetom ovisi o raznim faktorima, od poslovnih i financijskih do emotivnih. Nije rijetkost da se partneri ne slažu u vezi s time. Vi se možda osjećate spremno za trudnoću, ali vaš partner želi se u potpunosti posvetiti poslu.

Želja za djetetom ovisi o raznim faktorima, od poslovnih i financijskih do emotivnih i nije rijetkost da se partneri ne slažu po tom pitanju.

Možda je situacija obrnuta, napokon ste dobili posao snova i voljeli biste napredovati u njemu, a vaš partner želio bi što prije sviti gnijezdo. Poželjno je da se oboje slažete o tome jer tako smanjujete rizik za svađe ili zamjeranja nakon rođenja djeteta.

2. Kako ćete podijeliti odgovornosti?

Dijete je velika obaveza koja oduzima većinu vašeg vremena. Unaprijed se dogovorite kako ćete dijeliti odgovornosti i obveze jer bi se u suprotnom moglo dogoditi da vi svake noći ustajete nekoliko puta kako biste smirili bebu, dok vaš partner mirno spava. U odgoju bi trebalo vrijediti pravilo "50:50", sve obveze dijele se napola kako biste se oboje mogli kvalitetno brinuti o djetetu, ali i odmoriti se kvalitetno.

3. Kakva je vaša financijska situacija?

Morate biti spremni za očekivani nagli rast mjesečnih troškova nakon dolaska djeteta. Čak i ako ćete "naslijediti" dio opreme za dijete od svoje obitelji ili prijatelja, i dalje ćete odvajati veću svotu novca za sve ostale potrepštine bez kojih vaša bebica ne može. Ako imate stalna primanja, počnite razmišljati o štednji kako biste se lakše uhvatili ukoštac sa svim nepredviđenim troškovima koji dolaze s djetetom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju