Iz zabačenog kutka ormara izvukli smo tri stare košulje koje su nam pomalo dosadile i odlučili im dati novi šarm. U tome nam je pomogla simpatična mlada dizajnerica i vlasnica brenda Buqele, Matea Bručić i uvjerila nas da redizajn odjevnih predmeta ne mora biti težak i kompliciran.

  Galerija SINGER 3210 SIMPLE, prije 1999 kn, sada 1599 kn Košulja u stilu country romantike SINGER 3210 SIMPLE, prije 1999 kn, sada 1599 kn +4 Matea Bručić, mlada dizajnerica i vlasnica brenda Buqele

Matea Bručić, mlada nada domaćeg modnog dizajna sjela je za bezvremensku i već kultnu Singericu. Bilo da je riječ o staroj šivaćoj mašini na kojoj su šivale vaše bake i majke ili o novom izdanju, Singerica je alat kojeg svaka žena želi u svojoj kreativnoj radionici. U ovom videu dokazali smo da na modelu SIMPLE 3210 mogu raditi profesionalci, ali ova šivača mašina prilagođena je i početnicima koji žele sami unijeti dašak svježine u vlastitu garderobu. Početno postavljanje je brzo i zbog jednostavnog izbora boda i lakog postavljanja konca. Ova Singerica ima i 10 programa za šivanje, a lako je prenosiva pa nema tog mjesta na kojem ne možete ispucati svoju kreativnost.

  SINGER 3210 SIMPLE, prije 1999 kn, sada 1599 kn SINGER 3210 SIMPLE, prije 1999 kn, sada 1599 kn (Foto: Nova Studio)

1. Strukturirana košulja s dodatkom plisea

Crnu traper košulju redizajnirali smo u haljinicu s pliseom. Ako želite rekreirati ovakav dizajn, prvo odrežite donji rub košulje. Ne zaboravite učvrstiti donji dio košulje po postojećem šavu kako se ne bi otvorio pri šivanju. Kod redizajna trapera Matea preporučuje korištenje deblje igle. Generalno pravilo pri odabiru konca i igala glasi – što deblji materijal, to deblji konac i deblja igla. Dužinu plisea odredila je po volji, a širinu po odrezanom rubu košulje. Pri spajanju dva različita materijala koristila je pribadače kako bi si olakšala šivanje i smanjila mogućnost klizanja materijala.

  Strukturirana košulja s dodatkom plisea Strukturirana košulja s dodatkom plisea (Foto: Nova Studio)

2. Košulja u stilu country romantike

Popularnost 'obične' traper košulje već je davno dosegla vrhunac. Može se reći da ju ima gotovo svaka djevojka, međutim postoje načini kako ju istaknuti. Na traper košulju, Matea je ušila bijelu mašnu, a na poleđinu implementirala uzorak čipke. U ovom slučaju širina kragne je dva centimetra pa je za izradu mašne bilo potrebno iskrojiti četiri centimetra trake. Kako bi si olakšala šivanje mašnice Matea je prije šivanja zapeglala trakice na pola. Kad su trakice gotove prišila ih je na kragnu košulje i stvorila zanimljivu mašnu. Pri šivanju čipke na poleđinu, Matea je pratila oblik aplikacije po njenom šavu.

  Košulja u stilu country romantike Košulja u stilu country romantike (Foto: Nova Studio)

3. Ekstravagantna košulja s leopard uzorkom i šlepom

Na zelenoj traper košulji Matea je napravila najveći zahvat. Eliminirala je veliki dio poleđine košulje te na to mjesto prišila potpuno drugi materijal leopard uzorka. Mačkasti uzorci svako toliko postanu apsolutni trend, a ovu su godinu obilježili na svim svjetskim modnim pistama. Uz nekoliko vještih poteza i stara zelena košulja dobila je potpuno novi šarm, ali i novu ulogu. Uz dodatak šlepa, ovaj je odjevni komad postao pravi odabir za subotnju špicu na kojoj ne biste uspjeli pobjeći izoštrenom oku street style fotografa.

Efektni leopard dio našiven je na sljedeći način. Širinu na poleđini košulje za koji je prišila novi materijal prvo je poduplala i na tu dužinu odrezala novi dio tkanine. Dupla dužina omogućila je da stvori male nabore na leđima. Nabore na tkanini Matea je vrlo lako napravila na šivaćoj mašini. Također je bitno sa svake strane ostaviti više konca kako bi slaganje efektnih nabora bilo što jednostavnije.

  Ekstravagantna košulja s leopard uzorkom i šlepom Ekstravagantna košulja s leopard uzorkom i šlepom (Foto: Nova Studio)

Ako želite komade iz svoje garderobe učiniti unikatnima, a samo vas šivaća mašina dijeli od kreativne zamisli, možete naučiti šivati uz Singer 3210 SIMPLE koja se sada prodaje po akcijskoj cijeni od 1599 kuna, ali i na modelu Singer TRADITION 2259 kojeg možete nabaviti po cijeni od 1899 kuna. Dodatne informacije o proizvodima i akciji nalaze se ovdje.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju