Šećer nije prijatelj vaše linije, ali ga zato obožava vaša koža. Želite li maksimalno iskoristiti ovu mnogima omraženu, ali slatku i neodoljivu namirnicu, umjesto u tijelo nanesite je na tijelo

 Za meku i zdravu kožu
Šećer je jedno od najboljih prirodnih sredstava za njegu kože. Piling od šećera u kombinaciji s maslinovim uljem savršen je piling za tijelo koji uklanja mrtve stanice kože, čisti pore i čini kožu mekom.

S druge strane, maslinovo ulje sadrži vitamin E i Omega- 3 masne kiseline koji štite i obnavljaju kožu.

Pomiješajte ova dva sastojka te ih temeljito utrljajte u mokru kožu cijelog tijela prije tuširanja. Nakon toga isperite tijelo mlakom vodom.

Za zdravu i mladu kožu
Jedna od blagodati šećera za vašu kožu je i ta što balansira prirodna ulja kože. Šećer sadrži glikolnu i alfa hidroksilnu kiselinu koje se za njegu kože koriste i u kozmetičkoj industriji.

One čuvaju kožu od isušivanja, ali i sprečavaju prekomjerno lučenje masnoće. Šećer pak štiti kožu od prijevremenog starenja uzrokovanog vanjskim utjecajima.

Za hidratiziranu kožu
Šećer je prirodni humektant koji hidratizira kožu na način da zadržava vodu na gornjem sloju kože, ali je i povlači u njezine dublje dijelove. Napravite piling za lice od šećera i meda.

Pomiješajte sastojke te ih nanesite na lice.Jagodicama prstiju nježno istrljajte kožu lica, a nakon toga ostavite masku da djeluje oko 10 minuta te je isperite mlakom vodom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju