Staklena kosa trend je koji je osvojio sve holivudske dame, od Jenne Dewan, Olivie Culpo do Kim Kardashian. Najbolje će stajati onima s oštrim bobom, no uz ova tri trika mogu ga pokušati rekreirati i vlasnice nešto duže kose.

 

1. Kosa mora biti svježe oprana

Sve kreće s tretiranjem kose u tušu. To je u ovom slučaju kao primer prije nanošenja pudera. Ako vam kosa nije svježe oprana, teško ćete postići zaglađenost i sjaj kose. Pri pranju je važno koristiti intenzivnu masku za kosu kako bi kosa bila dobro nahranjena i pripremljena. Na taj način daljnje oblikovanje kose bit će lakše.

2. Kosu nakon pranja počešljajte i osušite sušilom za kosu

Sljedeći je važan korak sušenje kose sušilom. Želite li postići izgled staklene kose, nemojte ostaviti kosu da se suši na zraku. Kosu dobro rasčešljajte kako biste je tijekom sušenja bez problema mogli izvući na okruglu četku.

Olivia Culpo Olivia Culpo Foto: Getty

3. Dok peglate kosu, koristite češalj

Ovo je korak za sve one koji imaju čvrstu i svojeglavu kosu pa za postizanje izgleda staklene kose trebaju pomoć stilizatora za kosu. Za najbolji rezultat slijedite jednostavno pravilo – neka pegla prati češalj. Pramen započnite češljati od korijena prema vrhovima istovremeno držeći peglu. Ovaj je korak bitan kako vam pojedine vlasi kasnije ne bi stvarale probleme, a imate li električnu četku za ravnanje kose, cijeli proces bit će još lakši. Kod postizanja izgleda staklene kose najvažniji je sjaj, stoga je sprej za kosu u ovom slučaju dobar završni dodir.

Kim Kardashian jedna je od prvih koje su pokrenule trend staklene kose Kim Kardashian jedna je od prvih koje su pokrenule trend staklene kose Foto: Getty

Nedostaje li vašoj rutini oblikovanja kose neki od ovih pomagača, zavirite u ovotjednu Lidlovu ponudu u kojoj se kriju višenamjenski stilizator, četka za uvijanje kose, sušilo za kosu, kao i električna četka za ravnanje kose uz koju možete postići izgled staklene kose.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju