Mnoge nedjeljom navečer 'ulovi' zrnce depresije. To je osjećaj kojeg se teško oslobađamo i iako nam ne stvara veliki problem, voljeli bismo da se niti ne pojavi. Možda i sami tražite rješenje ove nelagodne smetnje i vjerujemo da opcija ima puno, no mi vam donosimo tri provjerena načina za bezbolan početak tjedna.

1. Pronađite obožavanu rutinu

Ako vam je jako teško ustati ponedjeljkom ujutro i suočiti se sa svim obvezama koje će vas kroz tjedan dočekati, možda je uzrok to što nemate dovoljno dobar razlog za prpošnost i sreću koja bi vam u tom trenutku baš dobro došla. Ovisno o vašim interesima, kao dio jutarnje rutine uvedite nešto što vas ispunjava, ali se niste sjetili da biste to sada mogli raditi i neposredno nakon ustajanja iz kreveta. Naprimjer, ako ste zaljubljenik u glazbu, izaberite album koji još niste stigli poslušati i u svoj jutarnji plan uvedite pravilo da čim otvorite oči puštate jednu od pjesama. Ako je ta glazba nešto što istinski volite, želja za ustajanjem iz kreveta i preslušavanje nove pjesme bit će jači razlog za jednostavno odvajanje od usnulog stanja. Ova metoda pali i ako vas čeka topli kroasan, joga ili omiljeni napitak – važno je samo da pronađete ono što vas čini ispunjenijim.

2. Alarm može postati naprava koju ćete voljeti

U krevetu provodimo golemi broj sati i pronalazak odgovarajućeg madraca trebao bi biti pri vrhu liste prioriteta.

Spadate li u skupinu onih kojima brzo dosadi pjesma koja vas budi i zapravo ste stalno u potrazi za glazbenom podlogom koja će vam olakšati ustajanje iz kreveta, vrijeme je da isprobate ovaj trik uz koji jutarnji alarm iz 'neprijatelja' prerasta u 'prijatelja'. Prvo – nemojte prerano uključiti prvi alarm. Alarm postavite u vrijeme koje je zaista zadnji čas, a koje će vam ostaviti dovoljno vremena da se spremite i spremno zagazite u novi radni tjedan. Ako ste u situaciji da započinjete novo razdoblje u životu (npr. zaposlili ste se) i morate svakog dana ustajati ranije, dobra je ideja da se na vrijeme počnete lagano pripremati. Svako jutro namjestite alarm da zvoni minutu ranije nego prethodnog dana. Tako ćete se, a da to i ne primijetite, nakon mjesec dana buditi čak pola sata ranije.

3. Udobnost na prvom mjestu

Provedete li noć na nekvalitetnu madracu, ideja o bezbolnom ustajanju odmah pada u vodu. U krevetu provodimo golemi broj sati i pronalazak odgovarajućeg madraca trebao bi biti pri vrhu liste prioriteta. Nekvalitetan madrac uvijek je jedan od uzročnika nekvalitetnog sna. Želite li prije kupovine biti sigurniji u svoju odluku, predlažemo da isprobate interaktivni vodič koji nakon nekoliko odgovora na pitanja o vašim navikama predlaže nekoliko modela madraca prema vašim potrebama. U Dormeovoj ponudi postoje madraci za široki spektar potreba. Želite li do udobnog rješenja za spavanje koje će poboljšati način na koji spavate, možda je vrijeme da isprobate mogućnosti – jer uz bolji san ni ponedjeljak ujutro više nije bolan start.

 

Sadržaj je napravljen u produkciji NOVA TV Content Teama i u suradnji sa "Studio Moderna" i u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju