U svakoj ozbiljnoj vezi dođe trenutak kada partneri raspravljaju o tome žele li imati djecu. I dok su neki vrlo uvjereni u činjenicu da će biti roditelji, drugi dvoje o toj odluci. Upravo zato otkrivamo vam znakove koji pokazuju da (još) niste spremni za roditeljstvo


Psiholog Ramani Durvasula u psihološkoj pomoćnici "Should I Stay or Should I Go" govori da postoji tri vrlo dobra znaka koja otkrivaju da još niste spremni za djecu, a koji mogu ukazivati i da ne želite postati mama ili tata u budućnosti.

1. Ako vas smetaju djeca drugih ljudi
Pritom se ne misli samo na neposlušne pojedince čiji vas nestašluci mogu dovesti do očaja, već i ako vas općenito smeta provođenje vremena s djecom.

Ako vas uznemiruje vrijeme provedeno s djecom drugih osoba, to je jedan od znakova da niste spremni za roditeljstvo.

2. Ako ne želite mijenjati svoju rutinu.
Navikli ste da na određenu organizaciju stvari u domu i životu i niste spremni na kompromise i žrtve u svojoj rutini koje bi djeca neminovno zahtijevala. Ne želite mijenjati svoj život.

3. Ako imate pretrpan raspored

Nemate slobodnog vremena i ne znate kako biste uravnotežili djecu s poslovnim i drugim obavezama u životu.

Što ako se predomislite?

Razgovor o djeci je jedan od najvažnijih koje par mora "odraditi“ u vezi, a stručnjaci se slažu da je važno da oba partnera budu na istoj valnoj duljini kad je u pitanju planiranje roditeljstva.

Liječila sam nekolicinu oženjenih partnera kod kojih se jedan partner predomislio o roditeljstvu, te je prisiljavao drugu stranu da pristanu na djecu što je izazvalo velike probleme, priznala je psihoterapeutkinja Fran Walfish s Beverly Hillsa.

Dr. Durvasula priznaje da veće šanse za promjenu mišljenja imaju osobe koje su ambivalentne o roditeljstvu, dok od svojeg mišljenja teže odstupaju oni koju su čvrsto odlučili imati djecu, odnosno oni koji ne žele imati djecu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju