U svakoj ozbiljnoj vezi dođe trenutak kada partneri raspravljaju o tome žele li imati djecu. I dok su neki vrlo uvjereni u činjenicu da će biti roditelji, drugi dvoje o toj odluci. Upravo zato otkrivamo vam znakove koji pokazuju da (još) niste spremni za roditeljstvo


Psiholog Ramani Durvasula u psihološkoj pomoćnici "Should I Stay or Should I Go" govori da postoji tri vrlo dobra znaka koja otkrivaju da još niste spremni za djecu, a koji mogu ukazivati i da ne želite postati mama ili tata u budućnosti.

1. Ako vas smetaju djeca drugih ljudi
Pritom se ne misli samo na neposlušne pojedince čiji vas nestašluci mogu dovesti do očaja, već i ako vas općenito smeta provođenje vremena s djecom.

Ako vas uznemiruje vrijeme provedeno s djecom drugih osoba, to je jedan od znakova da niste spremni za roditeljstvo.

2. Ako ne želite mijenjati svoju rutinu.
Navikli ste da na određenu organizaciju stvari u domu i životu i niste spremni na kompromise i žrtve u svojoj rutini koje bi djeca neminovno zahtijevala. Ne želite mijenjati svoj život.

3. Ako imate pretrpan raspored

Nemate slobodnog vremena i ne znate kako biste uravnotežili djecu s poslovnim i drugim obavezama u životu.

Što ako se predomislite?

Razgovor o djeci je jedan od najvažnijih koje par mora "odraditi“ u vezi, a stručnjaci se slažu da je važno da oba partnera budu na istoj valnoj duljini kad je u pitanju planiranje roditeljstva.

Liječila sam nekolicinu oženjenih partnera kod kojih se jedan partner predomislio o roditeljstvu, te je prisiljavao drugu stranu da pristanu na djecu što je izazvalo velike probleme, priznala je psihoterapeutkinja Fran Walfish s Beverly Hillsa.

Dr. Durvasula priznaje da veće šanse za promjenu mišljenja imaju osobe koje su ambivalentne o roditeljstvu, dok od svojeg mišljenja teže odstupaju oni koju su čvrsto odlučili imati djecu, odnosno oni koji ne žele imati djecu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju