Kada smo vas zamolili da nam pokažete fotografije svojih uskrsnih pisanica, nismo ni slutili da će te nas baciti u probleme. Zašto probleme? Zato što ste s nama podijelili toliko predivnih pisanica među kojima je bilo gotovo nemoguće odabrati samo 30.

Kada bismo ih sve mogli smjestiti u ovu galeriju, to bismo i učinili jer uistinu sve zaslužuju svoje mjesto u njoj.

Podsjetili ste nas i na staru te pomalo zanemarenu tehniku ukrašavanja voskom.

To je jedan od najstarijih tradicionalnih načina ukrašavanja uskrsnih jaja u Hrvatskoj za koji je potrebna mirna i precizna ruka, oko za detalje te jako puno truda. Zato su nas posebno oduševile sve pisanice koje ste ukrasili voskom iza ovoliki trud možemo vam reći samo - svaka čast!

Naravno, kakav bi to bio Uskrs bez pisanica u luku s motivima djeteline, peršina i ostalih efektnih listova? Ovo je možda i najpopularniji tradicionalni način ukrašavanja.

Među najpopularnijom modernijom tehnikom definitivno je decoupage. Ova tehnika ukrašavanja salvetama ili tankim ukrasnim papirom zapravo je vrlo jednostavna, a krajnji rezultat uvijek je impresivan stoga ne čudi da su mnogi upravo nju odabrali za svoje pisanice.

S obzirom na to kakva je čudna godina iza nas, ne čudi da su mnogi inspiraciju potražili upravo u njoj pa smo tako vidjeli i simpatične pisanice s maskama.

Zavirite u našu galeriju i pronađite tamo samo mali dio sjajnih pisanica koje ste podijelili s nama, a na našoj Facebook stranici obavezno pogledajte i preostale fotografije naših maštovitih i vrijednih čitateljica.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju