Električne četkice za zube bira sve više ljudi, a jedna od prednosti ovakvih četkica je ta da zube ostavlja savršeno čistima bez da četkicu pri pranju uopće pritišćemo. Ipak, neke česte greške mogu umanjiti učinkovitost električne četkice za zube. Doznajte o kakvim greškama je riječ i izbjegnite ih.

 

1. Kupujete pogrešnu električnu četkicu za zube
Nisu sve električne četkice za zube iste. Kod kupnje pazite na to da vam četkica dobro sjedne u ruci te da glava četkice nije prevelika, odnosno da vam lako stane u usta. Kupite četkicu s mekim dlačicama kako biste spriječili prejako četkanje zubi i oštećivanje desni.

Neke česte greške mogu umanjiti učinkovitost električne četkice za zube

2. Ne četkate zube dovoljno dugo
Zube se preporučuje prati dvije minute dvaput na dan. Mnoge električne četkice imaju tajmer koji radi tako da se električna četkica sama ugasi nakon dvije minute, no mnogi je ljudi ugase prije isteka tih dviju minuta.

3. Perete zube prečesto ili presnažno
Kako smo već spomenuli, zlatno je pravilo da se zubi peru dvije minute dvaput dnevno. Niti manje, niti više. Triput dnevno još se može tolerirati, ali sve više od toga znači više štete nego koristi jer se oštećuju zubna caklina i desni. I presnažno četkanje ili korištenje četkice s tvrdim dlačicama može biti loše za desne. Četkicu držite tako da lagano klizi preko zubi, a dlačice će same obaviti posao a da ih vi i ne pritišćete.

4. Ne mijenjate glavu četkice dovoljno često

Glavu električne četkice za zube preporučuje se zamijeniti svaka tri mjeseca. Kada primijetite pohabane ili slomljene dlačice, znat ćete da je vrijeme da zamijenite glavu četkice jer četkanje takvom četkicom nema nikakve koristi. Ne zaboravite zamijeniti glavu četkice i ako ste bili bolesni.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju