Postoji nekoliko grešaka koje se vežu uz većinu pripadnica ženskog roda i koje su zaslužne za velik postotak uzroka razmirica, a ovih četiri pokazalo se najučestalijima kod gotovo svih žena

Uz ljubav kao najuzvišeniji osjećaj kojeg poznajemo, čini se kao da možemo prebroditi sve bitke. No ipak, upravo su ljubavni odnosi s partnerom razlog zbog kojeg možemo posumnjati u istinost ove tvrdnje.

Svađe i prekidi, neslaganja i nesporazumi, sve su to uobičajene pojave u većini odnosa do kojih kad-tad dođe, a tada dolazi pravi test za partnere u kojem do izražaja dolaze sva lica njihovih karaktera i njihova spremnost da se suoče sami sa sobom. Do rješenja je moguće doći isključivo uz obostrano razumijevanje i toleranciju, ali postoji nekoliko učestalih grešaka koje se vežu uz većinu pripadnica ženskog roda i koje su zaslužne za velik postotak uzroka razmirica.

1. Često drže 'predavanja'
Jedna od učestalih grešaka koje žene čine u odnosima je prečesto iniciranje diskusija. Pritom do izražaja dolazi tendencija za držanjem predavanja o tome kako i zašto bi nešto trebalo raditi, a vrlo često su u pitanju potpuno nebitne sitnice koje iz dana u dan iznova primjećuju i pridaju im nezasluženu pažnju.

2. Tanka je linija između prezauzetosti i dostupnosti
Još jedna greška koju žene čine tiče se njihove razine zauzetosti i dostupnosti, a kao rezultat toga i njihove vlastite projekcije o sebi. Kada je žena uvijek dostupna partneru, neovisno o njegovom ponašanju, izgubit će vrijednost i u vlastitim očima i u očima njihovih partnera.

Kada se žena postavi kao vođa te se nađe u ulozi majke, može izgubiti svoju seksualnu privlačnost u očima muškaraca. Žena je kombinacija i jednog i drugog elementa koji bi zajedno trebali činiti harmoničan i fleksibilan odnos, a kada nauči razumjeti svoje osjećaje, shvatit će da je za kvalitetan odnos prije svega potreban kvalitetan odnos sa samom sobom. Za osjećaj sreće i zadovoljavanje svojih osnovnih potreba trebala bi biti zaslužna sama, baš kao i bilo tko drugi od nas.

3. Ne prepoznaju osjećaj sreće
Velika odgovorost za ovu grešku krije se među roditeljima koji svoje kćeri od najranije dobi nisu naučili definiciji i prepoznavanju osjećaja sreće, tako da kasnije u životu nauče ne kriviti druge ljude za nedostatak sreće životu.

Sreću pronalaze u drugim osobama, najčešće partnerima, pa za svaki osjećaj njezinog nedostatka u životu krive partnera zbog čega pati odnos s tom osobom. Jedan od glavnih zadataka roditelja trebao bi biti naučiti djecu osjećaju i definiciji sreće, zbog čega će im i kao odraslim osobama biti mnogo lakše u životu.

4. Ne prepoznaju vlastitu ljepotu
Nesigurnost u vlastiti izgled poznata je i poznatim ženama s ljestvica najseksiplnijih i najljepših žena svijeta. Ona se temelji na strahu od neispunjavanja očekivanja društva ili partnera te zbog stalog uspoređivanja ili s drugim ženama ili sa svojom mlađom verzijom.

Stalno nezadovoljstvo samom sobom ponekad može ozbiljno utjecati na raspoloženje i želje žene, a samim time i na odnos s partnerom.

Kada si žene napokon priznaju svoju vanjsku i unutarnju ljepotu uživajući u njoj i njegujući je i veza će biti stabilnija i zadovoljnija.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju