Zajednički život nije uvijek med i mlijeko. I dok se većina razmišlja o stvarima koje bi trebali napraviti kako bi imali sretan i zdrav odnos s partnerom, zaboravljamo na stvari koje nikako ne bi smjeli raditi u vezi, a koje su možda i najvažnije

 1. Ne forsiraju jednakosti
Ne govorimo o jednakosti spolova, već o životnim situacijama koje izgledaju kao sitnice, a zapravo su vrlo važne. Ako ste vi skuhali ručak, on mora obavezno oprati suđe. Ako ste vi pokupili dijete iz vrtića ili škole, on se mora pozabaviti domaćom zadaćom.

Ovo su samo neke od situacija koje tijekom dogovora zvuče pametno i ravnopravno, no život nije toliko jednostavan. Praćenje rezultata i konstantna želja za ravnopravnim izvršavanjem obveza može izazvati tenzije i nezadovoljstvo u vezi. U kvalitetnoj vezi partneri moraju imati razumijevanja, a nikako se nadmetati.

2. Ne ignoriraju jedni druge
Ponekad, na oko najmanje sitnice mogu biti pokazatelj ljubavi i poštovanja između partnera, a upravo takve sitnice treba njegovati.

Ako vas partner, dok ste u kuhinji, zamoli da mu napravite čaj ili kavu ili pak ako vas pozove da s vama podijeli nešto što je vidio ili pročitao, ne ignorirajte ga

Ako vas partner, dok ste u kuhinji, zamoli da mu napravite čaj ili kavu ili pak ako vas pozove da s vama podijeli nešto što je vidio ili pročitao, ne ignorirajte ga. To se odnosi i na male znakove intime poput poljupca ili zagrljaja prije ili nakon posla. Ne ignorirajte male stvari jer one su u ljubavi i vezi zapravo ogromne.

3. Ne zanemaruju intimne trenutke
U užurbanom svijetu u kakvom živimo vrlo je teško izdvojiti i organizirati vrijeme za intimu, posebno ako su tu i djeca. No zanemarivanje seksualnog aspekta veze nikako nije kvalitetno za vezu ili brak.

Odgađanje intimnog druženja može dovesti do udaljavanja partnera. Isto tako, dokazano je kako što češće vodite ljubav to je želja za ovim činom jača. Ne čekajte 'pravi trenutak' za odnos s partnerom već ga stvorite sami, bez puno dogovora i filozofije. U redovitom seksualnom odnosu se krije tajna duge i kvalitetne veze.

4. Ne kritiziraju
Kritiziranje dugoročno može vezu dovesti u krizu. Ne govorimo o pritužbi i ukazivanju na pogreške ili o nervoznoj reakciji nakon napornog dana, već o 'teškim' kritikama koje mogu povrijediti partnera.

Pritužba bi bila 'Kasnio si, a nisi mi se javio i baš sam se zabrinula. Dogovorili smo se da ćemo se javiti kada kasnimo', dok je kritika: 'Tebe baš nikada nije briga za druge. Ne mogu vjerovati da si opet zaboravio. Baš si sebičan'.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju