Značajnu ulogu u kozmetičkoj industriji ima kaolin puder. Nalazi se u većini proizvoda za njegu lica i tijela, a neizbježan je sastojak rumenila, sjenila za oči i pudera. Sjajno djeluje na sve tipove kože zbog čega je njegova primjena raširena

Kaolin je nježni bijeli puder koji nastaje iz minerala gline kaolinita, a formirao se milijunima godina kao nusprodukt hidrotermalne razgradnje granitnih stijena. Ime je dobio po brdu Kaol-ing u Kini gdje se već stoljećima iskopava u tamošnjim rudnicima.

Iako kaolinit nije rijedak, nalazišta komercijalne čistoće i veličine nisu česta, a možemo ih pronaći i u Francuskoj, Velikoj Britaniji, Koreji, Indiji Australiji i SAD-u.

Primjena kaolina je raznovrsna, a značajnu ulogu ima u kozmetičkoj industriji i jedan je od važnijih sastojaka u većini proizvoda za njegu lica i tijela.

Sjajan je za čišćenje i detoksifikaciju kože jer sadrži veliku količinu silicija koji pomaže u odstranjenju mrtvih stanica kože i njezinoj regeneraciji

1. Blagotvorno djeluje na sve tipove kože. Koristi se u proizvodnji sjenila za oči i rumenila, a dodaje ga se u razne sapune, šampone i nježne deodorante poput Nivea Powder Touch u spreju, sticku i roll on verziji.

2. Sjajan je za čišćenje i detoksifikaciju kože jer sadrži veliku količinu silicija koji pomaže u odstranjenju mrtvih stanica kože i njezinoj regeneraciji. Pročišćava je, uništava toksine i daje joj potrebnu vlagu.

3. Kod masne kože smanjuje proizvodnju sebuma i isušuje je. Zbog tog svojstva koristi se i u proizvodnji dezodoransa jer ubrzava njegovo sušenje te ostavlja kožu mekanom i glatkom. Nivea Powder Touch dezodorans sadrži kaolin i zbog toga je uistinu mekan kao puder i odmah se suši.

4. Učinkovito poboljšava dotok krvi u kožu i potiče njezino zacjeljivanje. Zbog toga se koristi u njegovanju malih ogrebotina, modrica i ugriza insekata, ali i kod bolova ili upala u mišićima.

 


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju