Sigurno ste puno puta nakon feniranja poželjeli da vam frizura potraje što duže, ali njena lepršavost i svježina uglavnom nestane, a i kosa se zaprlja pa ju je potrebno prati već nakon nekoliko dana. No postoje mali trikovi uz koje vaša isfenirana kosa može biti lepršava, čista i prekrasna čak sedam dana

Kako biste to postigli, za početak je važno kosu temeljito oprati šamponom, dobro ga umasirati u tjeme tako da se stvori bogata pjena nakon čega će tjeme biti potpuno čisto. Obavezno je šamponirajte dvaput.

Po danima tretirajte kosu na slijedeći način:

Prvi i drugi dan: Na kosu ne stavljajte nikakve proizvode, poput seruma, ulja, pjene i laka jer će oni otežati kosu.

Treći dan: Od trećeg dana možete upotrebljavati gore navedene proizvode. Svježinu kosi vratite šamponom za suho pranje kose, a nakon što se ga umasirali u tjeme, dobro iščetkajte kosu, a možete proći kroz nju i prstima kako biste je dodatno oblikovali.

Četvrti i peti dan:
Uz šampon za suho pranje kose, od četvrtog dana kosu tretirajte i regeneratorom koji se nanosi na suhu kosu. Za razliku od šampona za suho pranje koji se nanosi na tjeme, regenerator nanesite samo na vrhove.

Šesti i sedmi dan: Šamponu i regeneratoru posljednja dva dana dodajte lak ili sprej za volumen ili jednostavno raspušite kosu sušilom kako biste joj dali volumen. Čini li vam se da kosa ipak nije dovoljno lepršava, nosite je u polurepu.

Na ovaj način fen frizura može trajati tjedan dana i ako se bavite tjelovježbom pri čemu se kosa od znoja inače brže uprlja.

Prije vježbanja svežite kosu u čvrstu visoku punđu, a prednji dio kose zaštite tako da na glavu stavite deblju traku za kosu. Ako je potrebno, čim završite s vježbanjem prođite po korijenu kose fenom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju