Vaš partner ima prijateljicu s kojom je u sjajnim odnosima, a vas to brine jer osjećate da bi odnos mogao prerasti u nešto više? U nastavku pročitajte koji znakovi upućuju na to da u njoj možda ne vidi samo prijateljicu nego i potencijalnu partnericu

1. Ne voli pričati o tome kako provodi vrijeme s njom. Skriva detalje o tome kamo idu zajedno, ali priznaje se često druže unutar četiri zida, a ne samo na javnim mjestima. Ne voli i ne potiče vaša zajednička druženja. Ovakva tajnovitost upućuje na to da vjerojatno nešto skriva.

Ako mislite da prijateljstvo partnera ugrožava vezu, otvoreno mu to recite. Njegova reakcija pokazat će vam je li prijateljstvo stvarno problem.

2. Uvijek je na njezinoj strani. Ne slažete se s nekim postupcima njegove prijateljice, ali on je uporno brani, čak i kada zna da nije u pravu? Ako po svaku cijenu uvijek staje na njezinu stranu, to znači da prema njoj gaji uistinu jake osjećaje koje ne smijete ignorirati.

3. Ne povjerava se vama nego njoj. Ako vam partner prizna da mu je o mnogim stvarima lakše razgovarati s prijateljicom nego s vama, onda definitivno morate preispitati prirodu njihovog odnosa. Temelj svakog ljubavnog odnosa je iskrenost i povjerenje. Trebali biste otvoreno razgovarati o svemu, a činjenica da se više povjerava njoj nego vama trebala bi vas zabrinuti zato što to znači da mu je ugodnije nekom drugom nositi svoje brige i dileme.

4. Uspoređuje vas s njom. 'Ona bi to napravila ovako' ili 'zašto to ne radiš kao ona' rečenice su koje mogu unijeti nemir u vašu vezu. Ne bi vas trebao uspoređivati s drugim ženama, a pogotovo ne s onima s kojima je u bliskim odnosima.

SAVJET: Ako mislite da prijateljstvo partnera ugrožava vezu, otvoreno mu to recite. Njegova reakcija pokazat će vam je li prijateljstvo stvarno problem, rekla je psihoterapeutkinja Barbara Neitlich za Glamour. Obrambeni stav i nervoza mogu upućivati na to da je njihovo prijateljstvo već preraslo u nešto više. Partner bi trebao pokazati razumijevanje za vaše sumnje i želju da riješite eventualni problem, a ne ljutnju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju